Vad härlish!

Började dagen med Jonna, en timmas promenad, riktigt skönt och börja måndagen på det sättet! Härlish säger jag bara. Vi pratade som vanligt om allt och framförallt om helgens utgång...

Fredagen - Vaknade relativt tidigt och tog en powerwalk med musik i mina öron. Packade väskan och for över till Jonna. Vi hade egentligen tänkt att åka till Notting Hill, men eftersom vädret inte verkade så lovande för det stannade vi hemma och tog det lugnt. Vi kollade på The Holiday och konstaterade ett antal gånger hur snygg Jude Law är. Vi tog en promenix vid vattnet och på hemvägen köpte vi mat. Vi åt och fixade oss medan musikkanalerna på tv gjorde oss ännu mer taggade inför kvällen. Hur skulle denna kväll bli? Lika "misslyckad" som de andra? Vill kanske inte påstå att de andra kvällarna har blivit totalt misslyckade, men roligare har man haft det. Malin, Grabos och deras roommate Ania kom senare. Vi snackade och dansade och begav oss sedan mot det omtalade Walkabout. Då i var påväg att ställa oss i kön sade vakten till oss att vi fick kila in före, vi sade nej men tackade för erbjudandet och ställde oss snäll bland alla andra som väntade på att få komma in....NOT!

Väl inne upptäckte vi att det i princip bara var australiensare och 75% killar. Har inte dansat så mycket på väldigt länge, och har inte heller haft så kul på väldigt länge. Härlish säger jag bara! Vi tackade för oss och sa hejsvejs kl.02.45, för att slippa trängas i garderoben. BKs förtjänst faktiskt att man har lärt sig att gå en kvart innan stängning. Vi gick en bit och fann slutligen den rätta busstationen. Måste säga att det blev en väldigt trevlig hemresa...träffade flera trevliga människor som var lika pratglada som vi!

Sleepade over hos Jonner (fyndigt) och begav mig hem på lördag eftermiddag. På kvällen satt jag faktiskt barnvakt till en "ny" fransk familj. Deras ettåriga dotter sov redan när jag kom. den enda uppgift jag fick var att stryka lite. Härligt med extra fickpengar. Måste sluta säga härligt, börjar låta som Magnus i BSF!  

På söndagen ¨åkte jag in till Leicester Square för att luncha på kinarestaurang med Mats Broman, hans sambo, sambons systerson och ytterligare fyra andra. En väldigt spännande måltid må jag säga. Roligt var det att prata engelska, klarade mig riktigt bra! Tog tuben hem och satt barnvakt.

En av de bästa helgerna hittils!

Häliga, underbara middagar!

Sitter här nu i lugn och ro. Middagen var väll inte den lugnaste jag har varit med om. Nu förstår jag nästan varför småbarnsföräldrar låter barnen äta först. Vilket himlans liv det var idag vid middagsbordet, men jag bor ju faktiskt i en småbarnsfamilj...belive it or not:)

Dagen har varit jättebra! Jag laddade ner massa låtar igår kväll, så i morse satte jag igång med min powerwalk igen. Har haft någon veckas (eller två) uppehåll nu p.g.a. förkylningen. Det var riktigt härligt och gå med ny musik fastän vädret var dötrist. Hämtade barnen vid 13.00 som vanligt. Maïlys sov och under tiden bakade jag och Arthur drömmar med sylt i, mumma:D Dock vet jag inte om våra "svenska" kakor är lika uppskattade bland andra nationaliteter om ni förstår. Vet inte om föräldrarna bara säger att de är så himla goda för att vara snälla, eller om de verkligen tycker det. Haha...mycket onödigt man funderar på. Jag kan ju lika gärna äta upp dem och bli tjock och glad! Vi spelade vem där, vilket är ett mycket trevligt sällskapspel, om man nu kan kalla det så. Sedan försäkte vi oss på ett annat pysselspel som bygger på att man ska vika ett papper tills det har blivit ett djur, väldigt komplicerat...det stod på "spelet" att det var från 6 år, hur trög känner man sig inte! Det är sånt här som man egentligen inte ska erkänna haha. 

Tänkte att vi skulle bege oss till Bishop´s Park men eftersom det såg ut och börja regna vilken sekund som helst gick vi till den närmaste lekparken. Där lekte vi av oss i någon timme eller två och sprang sedan hem innan Maïlys skulle kissa på sig. 

Nu är jag fullständigt dötrött. I morgon ska jag träffa Jonna, vilket jag inte har gjort på hm...4-5 dagar, Rekord tror jag, det måste firas!;D Jag tror vi ska ta en lite tripp till Notting Hill och kolla på deras antikviteter och second hand butiker. På kvällen ska vi faktiskt, tro det eller ej, ut...kul! Med Anna Grabos ( har nu kommit på Anna, att jag inte kan skriva Anna G om Anna Grabos, eftersom era efternamn börjar på G - jobbigt värre, får skriva Grabos i fortsättningen) och Malin ska jag och Jonna få vara med om det omtalade Walkabout! Hoppas det är så kul som det sägs.




 Här har vi kakorna som vi bakade - fast våra såg aningens godare ut!

Why/Pourquoi?

Har precis lagat en soppa gjord på potatis, morötter och purjolök. Det låter ganska trist men de små liven älskar den! Föräldrarna kommer inte hem ikväll så jag ska "mata" och lägga dem,men det kommer nog att gå galant....hoppas jag.

Funderade först på att gå med Maïlys till badhuset i eftermiddag, men eftersom vädret är helt underbart ska vi nog tillbringa tiden utomhus. Känner att jag måste ladda upp lite foton från kameran, har inte gjort det på ett bra tag nu och det är ju lite roligare att få se lite bilder då och då.

Ikväll är det bonde söker fru:D Får kolla på avsnittet på datorn...alltid lika underhållande. Jag säger bara Magnus, Magnus, Magnus. Det finns ingen "roligare" person i det programmet. Denne man gott folk, är så otroligt självgod och pinsam att han alltid lyckas få mig att rodna och bita på naglarna för att jag inte ska lägga mig raklång på vardagsrumsgolvet och börja garva...eller kanske gråta!?



Nu ska jag se om Maïlys har vaknat, vilket jag tror hon har gjort. Minst 10 gånger/dag säger hon Pourquoi - Varför. Hon har fortfarande mycket att lära, men jag ska lära henne allt jag kan! :D

Ny vecka med nya möjligheter

Jag vet att jag är fruktansvärt dålig på at uppdatera mig. Ännu en gång säger ag att jag ska försöka förbättra mig.

Förra veckan vart det inte så mycket arbete. Delphines mormor gick bort och det blev en mycket plötslig resa för dem till Frankrike på onsdagkvällen. Eftersom Lilian var i stan bestämde vi att vi skulle träffas på torsdagen. Det blev ett antal timmar på primark där hon köpte fasligt med underkläder, julklappar och andra presenter. För min del blev det en tvättkorg, galgar och en "värmeflaska" - nödvändiga grejor som är fruktansvärt tråkigt att lägga pengar på. Eller allt gick på 5 pund, det var ju trots allt Primark. Åkte hem vid 7 och in till stan igen för att träffa henne. Vi gick till en pub där vi satt och pratade länge om mycket. Vi begav oss därefter till Marble Arch där vi skulle träffa Anna och Sabina. Vi drog ut och var på två olika ställen. Roligt och träffa dem men inte så roliga uteställen. Eftersom jag var en ganska bra bit hemmifrån mitt i natten fick jag som tur var sova hos Lilian, hos hennes bror som förövrigt bodde i en väldigt shysst liten lägenhet med en väldigt snygg blå dörr...:)
 
Dagen efter träffade jag Jonna och Jesper. Vi begav oss mot stan och turistade på Harrods, Oxford Street, Piccadilly Circus, Trafalguar Square samt Big Ben. På kvällen fick jag äran att förlja med till Jonnas au-pair föräldrars restaurang Deep. Åt världens godaste sushi och vi bev bjudna på öl, vin och drinkar. Rekomenderar verkligen det stället - mycket god mat i en väldigt fräsh atmosfär.

På lördagen bega vi oss till teatern Palace där Spamalot skulle spelas. Vi satt högst upp och fick nästintill svindel. Musikalen var fantastiskt bra ch rolig och vi gick därifrån med träningsvärk i kinderna. Vi åt på en väldigt god gourmeburger restaurang som också var förvånansvärd billig. Vi åkte hem med bussen och satte oss för att kolla på Wall-E. En fruktansvärt tråkig film.

Söndagen spenderade vi med Anna och Ebba. Väldigt roligt att träffa de små liven igen!:D När vi gick på Oxford Street stötte vi på Anna G Sabina och Nancy. Nancy som jag inte träffat på kanske fyra år träffar jag i London liksom, lustigt och lite läskigt. Tror att vi båda blev lika chockade.

För att avsluta som vanligt sitter jag nu här i soffan igen och ska snart göra mig lite lunch. Vädret är i tristaste laget idag så vi får se om jag gnuggar mina geniknölar oredntligt och hittar på något kreativt med barnen här i eftermiddag.

"Chile har bra viner"

Detta citat sades många gånger under början av lärdagkvällen...Det är faktiskt sant, Chile har bra viner!

I fredags kilade jag och Jonna runt lite i Hammersmith för att bl.a. leta efter en födelsedagspresent till Johanna - den bliovande 22 åringen. Det blev en salig blandning bestående av en massa kuliga grejor:D Anna kom lite senare och vi började laga middag. Tuva kom och middagen sattes igång, mycket mat, prat och skratt - väldigt trevligt!

Kilade hem till sängen och plötsligt  var det lördag. Vi gick även denna dag runt på stan för att hitta lite kläder till Anna. Vi tog det väldigt lugnt och gjorde oss i ordning... vi såg fram emot en lyckad kväll i Camden! Vi åkte till Johannas mysiga lägenhet där vi blev bjudna på en liten buffé och vin. Kvällen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, men en minnesvärd en.

På söndagen tog vi det lugnt, kom hem vid sex och lade mig strax därefter...

Dagen har varit bra och gått väldigt fort. Köpte ett nytt kontantkort till mobilen eftersom jag var så klantig och tappade bort mobilen i lördags. Men som tur var hade jag tagit med mig min gamla så jag behövde i alla fall inte köpa en helt ny mobil. Ska låsa upp den i morgon, ni får mitt nya nummer då!


Ännu en arbetsvecka har gått!

Det är helt sanslöst vad tiden går fort. Hämtade de små liven vid 1, vi sprang hem av någon anledning och lade Maïlys fast hon insisterade. Det är helt otroligt vad den lilla människan somnar fort. Efter fem minuter kollade jag till henne och då sov hon som en sticka :) Jag och Arthur byggde en tågräls och lekte tågchaufför. Vid 15.30 fick de sitt vanliga mellanmål - frukt, till skillnad från andra feta barn här som får en chipspåse och cola. Sedan var det på med alla kläderna och ut i det underbara vädret. Verkligen härligt att det blev sådant fint väder idag, man blir på bättre humör. Jag hade bestämt att vi skulle gå till en annan park idag som ligger lite längre bort - Bishop´s Park. Det tog kanske 30 minuter att gå dit. När vi väl kom dit var det smockfullt med skrikande barn. Väldigt underligt;) Vi var nog där i 1,5 h innan vi begav oss hem igen.  



Ett väldigt mysigt café som ligger vid Bishop´s Park

Nu sitter jag här helt utmattad efter en heldag, eller ja från kl. 12.45. Arthur höll på att slockna redan vid matbordet, var allt rätt nöjd för annars brukar han ha rätt mycket energi kvar då föräldrarna kommer hem.

I morgon är det fredag:D Ska sova ut ordentligt och sedan åka till Jonna någon gång på dagen. Ska försöka hitta en kuvertväska. Det gick inte så bra när jag skulle tvätta min....i tvättmaskinen. Ooops. Den såg väll kanske inte identisk ut i jämförelse med hur den såg ut innan. Allt "material" innuti hade gått sönder. Nu vet jag i alla fall att man inte ska tvätta kuvertväskor i tvättmaskinen. Alltid lär man sig något av sina misstag! 

Jabadabadu!

Låg och tänkte på mycket igår kväll. Bland annat på Viller Valle. Vet inte om det är någon annan än jag och Susse som har sett de filmerna. Jag verkligen älskade Viller Valle när jag var liten, okey även nu. Det var så spännande att få följa med på alla hans äventyr i medelhavet. Ingen tecknad film här inte, nej riktiga levande varelser, till skillnad från dagens barnprogram som jag inte ens vill uttala mig om. Jag förstår verkligen inte hur man kan sitta timmar framför tvn och se på sådan skit. Stackars barn säger jag bara! Det är ett svårt och jobbigt samhälle de får växa upp i;)

Förkylningen är kanske aningens på bättringsvägen. Är fortfarande täppt och känner ingen smak, men ingen huvudvärk längre:) Igår målade vi löv i köket, det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men de små liven tyckte att det var kul ändå! Vi gick en kortis till parken eftersom det regnade. Delphine hade bett mig att tillaga någon grönsaksrätt, den blev inte alltför lyckad. Vi skrattade åt det hela vid matbordet och sa till barnen att detta kommer att bli kanongott om man bara tar på lite cheddarost. ( Det var förövrigt den enda osten vi hade i kylskåpet ). Tror inte att vi kommer att äta den maträtten en gång till. men det är alltid lika spännande och underhållande att prova på något nytt.

Är ledig hela helgen förrutom söndag kväll, ska bli väldigt skönt. På fredag blir det middag hemma hos Jonna med Anna och kanske Tuva. På lördag är vi bjudna till Johannas 22 fest, kul. Tror att det kommer bli en väldigt lyckad helg!

Nästa vecka kommer Jonnas kära broder Jesper:D Vi ska boka musikalbiljetter idag tror jag. Ytterligare något att se fram emot. Jag är även ledig en helg i början av november. Funderar på att boka en tågbiljett till Paris för att hälsa på min kusin och hennes familj...we will see

Känner ingen smak

Nu är jag riktigt trött på den här förkylningen. Det spelar ingen roll hur varmt jag klär mig eller hur mycket c-vitamin jag proppar i mig, den försvinner aldrig. Det värsta är att jag inte känner någon smak eller doft/lukt över huvud taget, jätteroligt att äta då....not.





Nåväl, sov ingenting inatt eftersom jag låg i sängen i princip hela dagen igår så det blir en tidig kväll för mig. Ska läsa L'expresse som jag fick. Måste läsa i min nyinköpta engelska bok också, måste komma ikapp Jonna så jag inte kommer på efterkälken. Annars har dagen rullat på. Lämnade barnen på dagis i morse, ska göra det i morgon och på onsdag också, pappan är på affärsresa. Efter jag har lämnat Arthur och Maïlys ska jag gå powerwalk med Jonna. Funderar på att gå till badhuset i morgon eftermiddag, men vet inte om det är en sådan jättebra idé.

Nu ska jag dricka citronte med honung

Förkyld

Igår skulle vi egentligen ha träffat Mille och Lotten, men så blev inte fallet. Vi tog en fika istället, studerade alla människor och åkte hem till Jonna. Det blev en fantastisk god middag bestående av panerad rödspätta med potatis, mums. Jag och Jonna åt nog för en hel familj tillsammans, det tog aldrig stopp, alltså fortsatte vi bara att äta haha. Har varit förkyld ett bra tag nu men igår började jag känna mig sämre, därför gjorde jag en riktig liten kurshot som Christian (Jonnas au-pair pappa som för övrigt är kock) tipsade mig om. En pressad citron med socker och en vitlöksklyfta. Trodde att det skulle hjälpa, men efter fem sek. kände jag hur det vände sig i magen. Jag rusade upp till toaletten...som tur var hände det inget men aldrig mer att jag gör om det! 

Idag får jag kurera mig med tabletter, te och nässpray. Hoppas det hjälper så att jag är fit for fight för en ny vecka. Annars får jag nog gå till apoteket och fråga om de har någon mirakelkur. Jobbigt att vara förkyld, har inte känt någon smak på snart en vecka, börjar bli lite irriterande. 

Trött

Idag har jag jobbat hela dagen! Började kl. 8.00 och jobbade till 17.45 för att vara exakt. Nu vet jag hur en hård arbetsdag ser ut ;) Började dagen med att måla i köket. Efter någon timme begav vi oss till parken. Det var kyligt ute, riktigt kyligt. Undrar hur kallt det blir i vinter, om det är så här kallt nu fastän solen skiner. Vi lekte i parken och träffade en liten mops som de små liven lekte med. Har aldrig sett Maïlys så glad som hon var då, en riktig hundälskare! Vi kilade hemåt och jag lagade lunch bestående av lax, potatismos och broccoli. Maïlys lyckades kissa ner sig och jag ställde henne i duschen med en suck ...

Vi mötte upp Jonna lite senare och åkte in till South Kensington där Science museum väntade på oss. Där sprang vi fram och tillbaka för att hitta en lekplats som Delphine hade tipsat mig om.  Jag frågade Maïlys kanske 20 gånger om hon behövde gå på toa eller inte men hon sa ständigt nej.Tillslut lyfte jag på henne och visst hade hon kissat ner hela sittdynan i barnvagnen också. Härligt härligt. Som tur var hade jag tänkt ett steg längre så jag hade faktiskt tagit med ett extra ombyte samt blöja. Tvätta, på med nya kläder och blöjja...Stackarn, hon har ju precis fyllt två år och det är svårt att vänja av henne vid blöjjan, well well.

Efter en stund på Science museum kilade vi över till Historiska för att kolla på alla dinosaurier än en gång. Vi tog bussen hem och efter ett tag kom Delphine. En väldigt lång, rolig, händelserik, intensiv men relativt bra dag ändå för att sammanfatta det hela. Är fruktansvärt trött nu. Ska vara hemma ikväll, Jonna kommer över med film och lite gottigottgott. Tror att jag kommer somna i soffan. I morgon väntar ytterligare utforskning av Piccadilly och sedan fika med Lotten och Mille...trevligt trevligt!

RSS 2.0