Det va tider det






Jag slog rekordet gällande höjd i starten

An extra hot skinny decaf extra shot vanilla latte please

Inledde dagen med en kaffe på Starbucks. Jag var lite vågad och provade en skinny latte, inte för att jag går på någon som helst diet men jag har alltid undrat vad skillnaden är och om det verkligen smakar annorlunda. Den var faktiskt godare! Så nu kommer jag i fortsättningen att alltid beställa skinny varianten på Starbucks.



Igår kväll satt jag barnvakt åt lilla Inez. Det var inte det roligaste jag varit med om. Jag fick sitta en timme i hennes rum för att hon skulle somna - jävla unge, nejdå hon är fruktansvärt söt...:)

Det är verkligen helt sjukt har jag kommit på. Mammorna måste nu sms minst en månad i förväg för att vara säkra på att jag kan jobba för dem. Haha, hur ska de klara sig då jag flyttar?!

I morgon ska mamma antagligen komma hit och hälsa på familjen innan vi ska ut och käka. Vi får se hur la det går, spännande:)


 


Ett undantag

Mina planer är att gifta mig då jag är runt 30 år. Om jag ska gifta mig med denna snygging kommer han alltså att vara runt 50. Men va fasiken, I don't care about the age difference anymore.



En av de bästa söndagarna...

Igår sken solen och fåglarna kvittrade. Idag däremot spöregnar det, vilket det lär göra resten av veckan också.
Hade en mysig dag igår. Kollade bland annat på London Marathon. Är nu döv på ena örat eftersom en viss person inte ville sluta skrika på/peppa deltagarna. Kul var det i alla fall. På kvällen mötte jag upp hela familjen Jernberg. Mycket mysigt och trevligt. Vi gick till en mysig pub och sen till Ultimate Burger. Tack snälla för ett perfekt avslut på en söndagkväll:)

I natt kunde jag verkligen inte sova, gick och la mig vid tio. Strax efterråt då jag trodde att klockan var runt 01.00 var den 03.30! Så jag somnade väll runt fem snåret. Irriterande. Hoppas på bättre sömn inatt, annars får jag väll köpa sömntabletter.

Nu är det bara 3 dagar kvar tills lilla mor kommer:)

En dag med Anna och 17 skjortor senare

Nu har jag strykit 17 skjortor. Aude och Mathieu borde skatta sig lyckliga som har mig som barnvakt.
Naval. Igar tillbringade duon, Anna och Jonna, ute i Londons uteliv medan jag satt barnvakt. Men arligt talat var jag sjukt trott sa jag gick och la mig vid 11. Tragiskt, I know, men vart det...eller?
Vaknade alltsa relativt tidigt i morse och befann mig vid 12 i Kingston. Tillbringade en heldag med Anna, vi lunchade pa Zizzi och gick i alla butiker, I love Kingston. Om ni aker till London nagon gang ska ni inte ga pa hemska Oxford/Regent Street utan aka till Kingston. Dar finns alla butiker som finns inne i stan fast pa en och samma plats. Gjorde ett klipp, vilket var ett valdigt snabbt beslut vad det galler mig...och bra blev det, eller hur Anna:) Nojd ar jag i alla fall.

Ikvall stter jag sa som sagt barnvakt at lilla Inez och ska nu kolla pa The Good Girl, det stod mellan den och Scream 3. Forvanad? I morgon har jag ett "mote", vi far la se hur det gar, sedan ska jag ata middag med harliga, underbara familjen Jernberg.


Händelserik dag

Medan jag städade köket nu i eftermiddag ringde telefonen...
En man frågade väldfrig sluddrigt om han kunde prata med mig. Jag sa självkalrt ja trevlig som jag är och väntade på frågan; antog att det var en försäljare av något slag. Men oj vad jag hade fel och vad jag hade missuppfattat frågan. Om jag fattade det rätt nu i efterhand hade han frågat såhär:

- Hi! Can I please talk dirty with you? (Jag hörde; discuss something with you - han pratade fruktansvärt sluddrigt vill jag påpeka!)

- Yes, säger jag

- Okey; I'm feeling so horney...

- Jag får en chock och vet inte vad jag ska göra, börjar asgarva och lägger på luren.
Efter 2 sekunder ringer äcklet igen, självklart så svarar jag inte.

Jag säger då det...

Har köpt picknick idag så vid fyra ska vi träffa Jonna och Oscar i parken och ha picknick. Mys:)


Why God, Why?

Hejjsan hoppsan lillebror!
Njae, så glad är jag inte riktigt nu. Egentligen hade vi planerat att supertrion skulle äga Walkis friday night... Dessvärre meddelades det idag att jag skulle sita barnvakt på fredag kväll. Men det är väll bra, sparar pengar och slipper varkna bakis på lördag morgon. Är det värt det? NEJ, absolut inte. Jaja, jag får väll vara tragisk och nyttig som vanligt och shoppa loss på Waitrose på fredag innan barnvaktandet. Förresten är det ju faktiskt första gången på fredag som duon går ut själva utan mig eller någon annan, så det ska bli intressant och se hur det går. Kanske det blir ett nytt rekord? Ojojoj vad jag kommer att sakna er på fredag kväll:(



Nåväl...nu sitter jag här, barnen sover och det är fortfarande dagsljust ute fast kl. är 20.00. How wonderful! Önskar att jag avr ledig så jag kunde ta mig en lång promenad.

Herregud säger jag bara, vad denna vecka har gått fort, redan torsdag i morgon. Vi lär väll hänga i parken hela eftermiddagen då också. Appropå parken så var det värsta dramat där idag...
 
En pojke i kanske åtta års åldern kom springande till sin mamma och sa att det var en tant som hade slagit honom. Mamman blev ursinnig på tanten och ringde polisen. Tantens dotter kom efter ett tag fram och sa att hennes mamma inte alls hade slagit pojken, utan bara puttat undan armen på honom eftersom han skvätte vatten på henne - vilket i och för sig var sant för pojken erkände det själv. Det blev värdens fight i alla fall, vilket var väldigt underhållande att se, haha. Det slutade med att en polis kom. Tanten hade lyckligtvis nog redan kilat hem så jag tror ärligt talat det inte blev någon vidare utredning. Jag säger bara; engelsmän i ett nötskal.

Nu är datumet bestämt

Frågade lite försiktigt igår hur länge de ville att jag skulle vara kvar. Delphine var lite osäker på om hon skulle sluta i mitten av juni eller senare. Men hon skulle absolut inte sluta att jobba senare än den 26/6. Alltså så kommer jag hem helgen den 27-28/6 eller i början på veckan efter. Känns skönt att ha tagit itu med det där. Är alltid lite jobbigt at fråga om sådana saker. Helgen ser fortfarande lite oklar ut, men ska fråga ikväll igen. Har ju en annan familj som ständigt ringer veckor i förväg och frågar om jag kan sitta barnvakt... att de inte fattar att min familj kanske inte vill planera vilka kvällar de ska vara borta tre veckor i förväg. Nåväl, ska väll i och för sig bara vara glad att andra vill ha mig...hm, det lät skumt. Inga kommentarer...

Nu är det slut på jobb en vecka framöver för Beatrice. De ska fara till Japan på fredag. Suck, jag hoppas jag klarar mig.
Annars händer det inte så mycket... Eller jo, Mor lilla Mor kommer ju hit med Catinca. Ska bli underbart mysigt. Sedan är jag ju ledig veckan efter mellan den 9-16...

I'm walking on sunshine

I morse vaknade jag av att en solstråle, stark som självaste... Hulken? sken mig i ögat. Härligt att äntligen få vakna upp till ljus och inte till det hemska vintermörkret. Kilade upp, käkade frukost medan jag läste L'express och gick sedan till Hammersmith, eller okey jag tog bussen, hade dessvärre inte tid att gå. Vi hade en väldigt intressant diskussion idag angående media, hur den påverkar oss medvetet och omedvetet. Vi skulle sedan jämföra två olika sorters tidningsartiklar. Låter kanske görtråkigt men det var lärorikt. Promenerade sedan till gymmet för att avsäga mig mitt medemskap. Sa att jag skulle flytta tillbaks till Sverige nästa vecka... varför är det så svårt att tala sanning när man vill sluta på ett gym? Man ska bara säga som Chandler i Vänner:
- I want to quit the gym.

Men hur bra lyckades han? Nepp han lyckades inte alls, för att en viss Mariah kom och fick honom att betala månadsavgiften i resten av hans värdelösa liv. Kanske var jag rädd för att en viss...hmm, John skulle komma och få mig att stanna kvar?

Nu har jag i alla fall slutat och det känns bra. Har verkligen inte tid. Jobbar ju varje dag nu för tiden, eller går i "skolan".
Gjorde förövrigt en fantastiskt god lunch idag - tonfisksallad. Hoppsan vad nyttigt tänker ni, men nej säger jag.Gjorde en sjukt onyttig, gudomligt god dressing till som jag inte ska berätta vad den innehöll.

Nu ska jag stryka


Smått och gott...och kort

Åkte iväg till Frankrike kl. 07.30 i tisdags morse. Tågresan tog ca 7h. et var riktigt skönt att komma fram till Bordeaux. Då jag kom ut från perrongen började jag leta efter Helen (min faster). Hittade henne inte och tillslut fick jag lite smått panik, men efter lite mer letande fick jag äntligen syn på henne. Hon hade också fått panik och visste inte vad hon skulle ha gjort etersiom hon inte heller hade sin mobil med sig, smart! Men vi hittade i alla fall varandra:)

Åkte för att hälsa på pappas faster Rita. Vi stannade där ett tag och jag berättade om mitt Londonliv och visade lite bilder från London, familjen och min student. Efter det begav vi oss mot Libourne, till mamie och papi. De var jätteglada att se mig vilket var kul. Sedan var det dags att dra sig hemmåt. Tror aldrig jag har somnat så fort i hela mitt liv, var dötrött.
Egentligen skulle vi åka till Lacanau på onsdagen men p.g.a. det tråkiga vädret bestämde vi oss för att stanna i stan. Vi åkte in till stan och till Carrefour(ett köpcentrum). På etermiddagen gick vi även på bio och såg Villa Amalia. En väldigt konstig psykologisk film - typisk fransk.

På torsdag morgonen åkte vi till Lacanau. Vi kunde inte ha mer tur med vädret. Rikigt skönt. Vi promenerade länge längs med vattnen, åt en jättegod lunch på en restaurang och kollade lite i "beachbutikerna". På kvällen åkte vi till mamie och papi igen för att säga hejdå.








I fredags körde Helen mig till tåget. En ytterligare 7h lång resa väntade. Men med en bok, två tidningar och en vännerdvd klarar man sig! 21.30 anlände jag här hemma. Det kändes bra att ha hälsat på mamie och papi, Rita och självklart Helen.

Lördag morgon blev det tidig uppstigning. Jag jobbade endast en timme för Beatrice eftersom hennes graveringspenna hade gått sönder. Efter det begav jag mig hemmåt, städade och begav mig därefter till Jonna. Vi gick till Hammersmith och fikade och jag inhandlade ett par svarta finshorts. På kvällen gick vi till Tiger, ingen höjdarkväll - så Anna du missade inget:)

Gårdagen spenderades ute i solen i en park som jag ännu inte vet namnet på. I 4h satt jag och min kära Jonna och pratade, garvade och diskuterade oändligt många ämnen samt imiterade Sveriges alla dialekter. Värmländskan är nog den fulaste och kan göra att de flesta ord låter äckliga. 








Vi tog en hel del bilder men resten skulle jag aldrig lägga upp här. Eller kanske någon på Jonna. Det är helt fantastiskt hur bra vi gör oss på en del kort...hahaha.

På kvällen satt jag barnvakt åt Martin och Chloé.
Idag har det inte hänt så mycket. Lagade lunch åt Martin och slog in några armband innan jag hämtade Arthur och Maïlys. Nu sover dem. De är helt slutkörda efter en veckas semester och båda har lite feber. Hur lyckas man?! Jaja, i eftermiddag kommer Martin hit. Skönt skönt, då kan de små leka själva.  

I'm not alone

Helgen svishade verkligen förbi...

I fredags njöt jag mest av att vara ledig. Tog det lugnt hela dagen och drog till Jonna lite senare. På kvällen gick vi ut - kanske inte den mest minnesvärda kvällen. Men alla kvällar kan ju inte bli kanonkul.

I lördags åkte vi in till Chelsea på förmiddagen för att hämta medicin till Gustaf. Väldigt snyggt sjukhus måste jag säga med ett fik - såklart. :) Vi åkte hem och strax efter kom resten av familjen Sandefeldt hem. Vi hjälpte till lite med påskbuffén vilken bestod av Janssons, sill, lax, köttbullar, svampstuvning, svamomelett, ägg, ost, bröd, snaps, öl, vin och kladdkaka. Det är helt otroligt vad mätt man blir efter att äta bufféer, man behöver verkligen inte äta speciellt mycket för att bli spyfärdig. Runt åtta kollade jag och Jonna på varandra och bestämde oss för att få den misslyckade festhelgen till en lite mer minnesvärd. Vi gick hem till mig, tog det lilla lugna innan vi begav oss ut i TigerTiger natten. Det blev en kort men kul kväll. Vi hade ju bara 2,5 h på oss att förbränna kalorierna på dansgolvet så det kändes ovanligt kort. Efter det begav vi oss mot Fabric. Det slutade tyvärr inte på Fabric eftersom vägen var omöjlig att hitta och vi kände inte riktigt för att lägga pengar på en bulle/ballong.

Söndagen bestod av The City maraton. Vi gick och ölade som riktiga engelsmän på kvällen i Fulham och kom på en fantastisk kul lek som är väldigt bra, om man som två tjejer inte vill se tragiska ut sittandes utan annat sällskap på en pub. Jag tror helt klart att vi hade det roligast i alla fall. Synd att Anna inte va med, men det blir till nästa gång.:)

Idag tog vi igen oss med en lång sovmorgon p.g.a. sammanlagt 10 h sömn på två dagar. Nu tänker ni, men snälla det är ju typ vad jag sover på en vecka, men jag ska säga er att det är fruktansvärt lite för mig. Träffade Lisa över lunch på Fulhams mysigaste samt populäraste lunch/brunch/middagshak. Alldelles för dyrt men ack så gott. Väldigt kul att träffa henne igen. Efter det gick vi till en skivaffär där vi blev kvar i kanske en halvtimme innan jag sa hejsvejs till henne.

I morgon åker jag till Frankrike. Känns väldigt konstigt att åka och träffa mamie,papi och Hélèn själv. Det kommer nog att gå så bra. Lovar att ta så mycket bilder som möjligt. Vore kul att träffa Sara där också men vi får se om hon vill skicka sitt nummer någon gång. I morgon väntar alltså en sex timmars lång tågresa. Yippie! Får läsa och lyssna på musik.

Nu ska jag strax ut i solen. Det är typ 20 grader i solen idag.

By the way är jag sjukt avis på Papps, Åsa, Frans och Louis som nu befinner sig i Skandinaviens bästa skidort - Hemsedal.




Semester!

Äntligen är torsdagen över. Nej, så farlig var den inte, men jag har haft ont i magen hela dagen p.g.a. att Gud skapade kvinnan och lät henne få ett elände en gång i månaden. Jaja, nu har jag äntligen semester! Härligt. Väntar nu bara på lönen. I morgon hoppas jag på sol, för det fick vi inte idag. Tror att det kommer spöregna bara för det i morgon. Men men, vad gör det när man är ledig?!

Nu ska jag duscha, kolla på Greys och käka piller.

Puss & kram

Fick förresten ett kort från mormor idag - ett Glad Påsk kort, blev så glad:)
Grattis Frans som fyller 16 idag!

Idag är bror ett år äldre - 16 år!

Grattis Grattis Grattis igen min älskade bror! 16 år, ojojoj vad tiden går fort och även de små liven blir stora. Som du så fint sade på msn:
 - Nu är det bara fyra år kvar tills jag är 20!

Jajjamensan, mycket riktigt. Själv fyller jag 20 om åtta månader...suck. Men de kommer svischa förbi förhoppningsvis.
Idag har jag kollat runt på nätet efter kurser, skrivit lite nödvändiga mail och strykit. På förmiddagen unnade jag mig även en fika på Nero. Satt själv på uteserveringen och studerade allt och alla, riktigt mobbat men oj vad skönt.

På eftermiddagen gick vi till parken och kära Jonna joinade oss. Mycket uppskattat från både min och barnens sida. Vi satnnade där i nästan två timmar innan vi begav oss hemmåt. Många skratt blev det. Arthur vill springa så mycket fortare än vad han egentligen kan och därför slutar det alltid med att han ramlar, lillpojken. :) Men fotbollsproffs kommer han att bli. Egentligen har han redan bestämt sig vad han ska bli - flygplansarkitekt. Det bestämde han sig redan för vid tre års ålder och håller fast vid det. Herregud, vad ska det bli av med honom om han redan har sådana drömmar haha.

Hoppas på lika fint väder i morgon för då ska jag nog ta med barnen till Kensington Gradens/Hyde Park. Kanske Jonna också följer med eftersom hon antagligen är ledig. Härligt med bara en arbetsdag kvar. Hoppas föräldrarna kommer hem i hyffsad tid i morgon så jag slipper vara själv med barnen hela kvällen - som idag.

Varför ska mammor sjunga i parken?

Idag har jag gjort väldigt, väldigt mycket grejor. Gjorde en hel fanatstisk ratatouille samt kokade blomkål. Hoppsa hoppsan tänker ni vilken kock hon har blivit. Njae, blomkålen var väl inte så jättesvår att tillaga men ratatouillen tog fasiken tid. Det gäller att man lägger ner sin själ i den för att den ska bli perfekt. Jag la ner min själ i den så den vart perfekt. Efter matlagningen städade jag hela köket och sen tvättade jag. Vilken desperate housewives dag säger jag bara.

Pratade med Linnea också på eftermiddagen. Så skönt att få höra hennes röst igen, haha det säger vi alltid. Men det är så sant. Fick reda på en hel del och hon också. Hoppas hon kommer förbi en sväng till London nu i vår.

I morgon får jag se om mina små barn vinner The Easter Parade. Vet inte om jag la upp bilderna på konstverken, här kommer de i alla fall: Vill bara påpeka att tyllen inte var den lättaste att sätta på!


Solen skiner och fåglarna kvittrar!

Det känns nästan som sommar ute. Går bara i leggins, linne och tröja och ändå funderar jag på om jag klädde mig för varmt idag eller ej. Det grönskar verkligen här i London, och en hel del tid har tillbringats i St. James's Park denna helg. Härligt.

I fredags var det som sagt photoshoot för Merci Maman. Jag fick tro det eller ej stå modell. Eller min hals/dekolletage samt handled fick stå modell. Haha. Det tog en himla tid men bra blev det. vet ej när bilderna kommer ut men ni kan ju titta in titt som tätt på www.mercimaman.co.uk Beatrice hals finns också med lite här och där men tror ni som känner mig kan urskilja på vilken som är vilken. :D
Här får ni se en otroligt intressant bild på fotografen och moi.


Kvällen blev inte riktigt som planerad. Men vi kom hem ruskigt tidigt, skönt att gå och lägga sig i hyffsad tid för en gång skulle en fredagkväll.

Lördagen tillbringades I Notting Hill med Sandra och hennes syster. Väldigt roligt att få se henne igen efter 7 månader. Vi tog en fika och satt och pratade om allt och uppdaterade varandra om vad som hade hänt.


Några timmar senare begav jag mit till St. James's Park för att träffa Lisa och Matilda. Vi satt och pratade i värmen i några timmar innan vi traskade vidare mot Eat där vi fikade fruktsallad, kors i taket! och morotskaka. Yummie. Skulle sitta barnvakt på kvällen så gav mig hemmåt vid sex snåret.

Söndagen tillbringades också i St. James's park med Joner under mycket skratt och kommentarer. Vi promenerade till Victoria station där vi tog bussen in till stan för att gå till det berömda Nero. Efter ett tag kom även kära Anna dit med hennes syster Sofia, (Sophia?). Konstigt nog satt vi även där och pratade i några timmar.

Vi är rätt duktiga på att prata måste jag säga.



Det togs förövrigt ovanligt många kort denna helg.

La Defense

Fåglarna kvittrar och livet leker, förutom att det är supertrist väder ute, men man kan ju inte få allt.
Fick precis ett papper som far skickat angående min militära tjänstgöring in France. Om två månader åker jag alltså till Toulouse för att göra lumpen. Vi får se hur länge jag stannar, men räknar i alla fall med tre år.

Nåväl; Har damsugit nedervåningen nu och ska nu sätta igång och moppa. Kuljul. Men det är okey, städar inte precis mycket i denna familj. Däremot stryker jag nästan varje dag. Efter moppningen ska jag bege mig till Jonna för att se deras nyinköpta kattunge - gulligull.


I morgon är det fredag och då ska jag till Beatrice för photoshoot!


Alla är hemma, utom arbetsnarkomanerna - fransoserna

Idag är håller det omtalande samt mycket fruktande G20 mötet rum här i London. Det har under hela dagen pratats om det på nyheterna och överallt varnar de om att undvika att åka till de centrala delarna av staden. I och med detta passar såklart 90% av alla som just jobbar i city samt i bankbranschen att ta ledigt denna dag p.g.a. den stora faran. Men vad gör då de resterande 10%? Det kan jag svara på; det är fransmännen som, trots denna mycket riskfyllda arbetsdag, åker som vanligt till jobbet för att arbeta. Denna slutsats har jag tagit eftersom att det endast befann sig fransoser på Arnauds (Beatrice man) arbete idag. Han jobbar på en bank i city.  En applåd tycke jag att vi ger till alla modiga fransmän som vågar leva lite farligt och kanske till och med riskera sina liv. Vem vet om denna dag slutar med att en bomb sprängs?! Det får vi verkligen inte hoppas.

Lagade förövrigt en väldigt god lunch idag, ibland orkar jag anstränga mig lite tror det eller ej. Satte mig framför tv och kollade på lunchnyheterna. Kände mig otroligt vuxen...Plötsligt hörde jag ett vrål från grannarna. Satte tv på mute och vågade inte röra mig. Det enda jag hörde var att Ann-Charlotte skrek av rädsla och att hon pratade med 911. Tillslut lugnade hon ner sig. Visste inte om jag skulle kancka på och höra hur det var med henne och barnet, men som jag förstod det genom väggen var det inte så farligt. Men ack så rädd jag vart. Usch.

Solen skiner och det är helt otroligt varmt ute. Går bara i t-shirt och kavaj. Lite irriterande att jag glömde solisarna hos Joner bara. Men jag kisar så gärna :)

RSS 2.0