Köpa & fixa in i det sista...

Idag har nästan alla inköp gjorts inför London... Var hos tandis i morse och dessvärre hade jag ett hål, så fast de egentligen inte hade tid att laga det på direkten hade dom inget val, så efter 30 min i stolen och med halva läppen hängande p.g.a. bedövningen så gick jag därifrån med ett leende på ena läppen... väldigt skönt att ha gjort ett tandläkarbesök nu och lagat en tand, innan jag får betala sjukt mycket pengar för det. Det gäller å passa på:)

Efter det fick jag gå till apoteket för att köpa flourtabletter, tandtråd och tandborstar till London...intressant...

Just det, igår kom min kära morbror på besök, även om han bor i Wien med sin fru så kommer han till Strängnäs förvånansvärt ofta faktiskt :D Fick också reda på att min kusin har förlovat sig så hoppas på att det nalkas bröllop om ett år Grattis! :D





                                                                                               De nyförlovade <3
                  

 

 


Leksaker

Har precis varit hemma hos mormor för att ta farväl av henne. Jag sa redan igår att hon inte behövde ordna med någon lunch... men såklart står bordet uppdukat när jag kommer till henne kl. 11 på förmiddagen haha. Hade precis ätit frukost, men ville inte göra henne besviken så jag åt lunch med henne också. Hon lagar ju så god mat. Det är lite roligt med mormor för det är inte speciellt lätt och bara träffa henne. Det är nämligen så att man alltid minst en vecka i förväg måste boka in när man vill träffa henne för den 85 åriga damen har allemnackan full av aktiviteter:) Jag beundrar verkligen henne...det är allt från luncher/middagar till röda korset och väntjänsten. Men det är bra att hon håller sig sysselsatt.

Efter det kilade jag ner till barnens handelsbod för att leta efter presenter till barnen. Efter ett tag så hittade jag ett jättesött set med en liten grythandske, förkläde, kökshandduk och bagarmössa och ett litet set med bakredskap. Hoppas de små gillar att baka så jag får visa hur otroligt jag är i köket....hm...

Ikväll blir det filmtittande hemma hos Susse och i morrn börjar jag fylla väskan inför avfärden!




Sex and the city

Jaha, då har man gjort det sista, två ytterligare kassar kläder fattigare men det känns bra ...

Bella ringde mig i förrgår kväll och lät som hon var döende, men det visade sig att hon var sjuk och frågade om jag kunde jobba för henne. Så igår kl. 9-16 jobbade jag och sen gick jag till George (igen) för att ta en sista fika med vännerna. Det var mycket trevligt men också lite sorgligt. Jag undrar om det é något fel på mig eftersom jag ännu inte har fallit en tår för att jag inte ska få se många av mina kompisar/min familj på 3,5 månad, hmm....

Nu i helgen lär jag vara helt ensam hemma eftersom far och Åsa ska tävla i segling och Louis ska antagligen till Almanza. Men det känns faktiskt sjukt skönt. Sen på söndag skjutsar mamma mig till Arlanda. Jag bestämde mig redan från början att jag inte ville att hela familjen skulle med och vinka av mig på Arlanda, känns så fånigt och dessutom jobbigare (mentalt) för mig. Jag vill inte göra så stor grej av det.








Snart ska jag kila in till stan för att köpa presenter till min nya familj och sen ska jag jobba i några timmar. Ikväll ska jag för "sista gången" träffa Sara:) Det lär väll bli en massa snack och skvaller och Sex & the city tittande...:)



mor lilla mor

Har kommit hem från Stockholm nu där jag har varit på undersökning i 10 min. Kändes såå nödvändigt när det inte heller var något fel. Men bättre å vara på den säkra sidan. Papps följde med och såklart fick han mig att lura i mamma att hon ska bli mormor. Det roliga var att när jag sa det till henne blev det helt tyst i luren och först efter några sekunder kom ett litet osäkert skratt...mor lilla mor...:)


Här hemma har jag gjort pannkakor...åt brorsan. Helt sjukt vad snäll man har blivit, men eftersom det inte fanns ngt att göra så gjorde jag dom. Han ska på den omtalade överlevnaden som alla har när man börjar nian. Så nu ska han få ett paket profil, alvedon och en Moore tidning som jag så snällt köpte ut åt honom ;) De små liven växer ju och blir stora de med!
      

Ikväll väntas rensning av garderoben, men denna gång hos pappa. Så galet tråkigt å rensa garderoben men det måste göras nu tyvärr ... Bara 6 dagar kvar nu och 5 för dig Jonky:)

Har liite ont i fötterna

Är liite shliten efter helgen...

I fredags var som sagt jag och Linnea i Sthlm. Allt går jättebra till en början men som vanligt händer det ALLTID något. Konstigt nog tappar jag vinflaskan på mataffären och så hoppsan var drycken till middagen borta. Som tur var ordande sig det ändå. Det är sådana grejer som Alltid händer oss när vi é ute. Förra gången, då Matilda var med, så upptäckte hon att honhade tappat bort sin plånbok precis när vi kommit in till stan. Alla fick panik och vi sprang runt som dårar men nej vi hittade ingen plånbok. Men som tur va hade hon såklart glömt den hemma, så det ordnade sig som vanligt tillslut efter mycket panik... Gången innan då jag å Linsan också va ute blev hela kvällen i stort sett misslyckad. Vi kom ut lite senare än vad vi hade tänkt så vid halv två tiden försökte vi komma in på ställen som stängde två och det gick väll sådär. Men tycker att det lite hör till att ngt ska hända, det är själva charmen å vara ute med dom två haha:)

Men efter "incidenten" i fredags gick allt som på räls. Vi lagade en mycket god och hälsosam middag och sen begav vi oss mot Göta Källare. Till en början var det inte speciellt mycket folk och vi förstod inte varför det bara va killar... men det visade ju sig tillslut att i salen bredvid var det Ladies Night haha... Vi fick oss många skratt och resten av kvällen var sjukt kul och en mycket bra avslutning:) Vid fem snåret kom vi hem och 3,5 h senare ringde min älskade mobil...varför ska jag ALLTID jobba dagen efter, suck.... efter en väldigt trött tågresa var jag redo för ett fem timmars pass.


               

Var väll rätt så trött då jag kom hem. Hade tänkt att stanna hemma och vara med mamsen och Christer resten av kvällen eftersom det skulle vara den sista men icke... Åt middag med dom och sen så ringde Emelie... Så jag kilade över till Susse, mkt trevligt :) Hon övertygade mig att gå ut så jag kilade hem igen, och fick på 10 min. fixa mig. Kvällen var trevlig med mycket snack och "avskedskramar"...

I morse steg jag upp motvilligt vid 10....Catinca och hennes vän Mats från London skulle komma å äta lunch. Är verkligen glad att jag fick träffa honom, mycket trevlig och social person, visst han är ju 56, homo och bor i Camden men väldigt trevlig och humoristisk. Känns bra att ha någon där som finns där om det nu skulle hända något.

 Catinca, troligen familjens roligaste vän :)


Efter det åkte vi till Möbelaffären och jag provlåg ALLA sängar. Jag kan ju lätt erkänna att jag absolut inte skulle ha några som helst problem att jobba i den affären :) Nu ikväll väntar väll tv och packning... ska se the Beach, har velat sett den hur länge som helst och såg i tidningen att den går nu ikväll på 6 :)

Nepp, i morrn måste jag upp tidigt igen, suck för att äta tills jag spyr för får inte äta sex timmar innan röntgen. Hur ska jag klara mig!! och får bara dricka vatten efter, herregud jag kommer svälta:(  menmen, får ju offra mig, måste ju få reda på var det är..

Skärholmen nästa

Har i princip precis vaknat denna tidiga fredagsmorgon. Vaknade av att telefonen ringde, först vart jag så himla stressad att jag for upp och försökte stänga av veckarklockan men det var ju inte den utan telefonen haha. Måste ha sett stört ut.

I alla fall var jag hos läkaren igår och de skulle höra av sig idag angående undersökning i Sthlm. Trodde inte att jag skulle få en så snabbt men jodå! På måndag kl. 14 ska jag befinna mig på Skärholmens mottagning. HJÄLP! Äh, bättre att jag får reda på vad det är och att jag gör det här i Sverige. Vill verkligen ge beröm till alla privata läkarmottagningar.... man får tid samma dag som man ringer och om man måste gå vidare med undersökningen fixar de allting och några dagar eller en vecka efter har man fått en ny tid. Till skillnad från vårdcentralen där det tar veckor + att de väldigt ofta säger att det säkert inte är något fel på en... Har en kompis som gick dit fyra gånger för att hon hade så ont i halsen. Efter fjärde gången sa de att de trodde hon bara gick dit för att få ledigt från skolan!!! Det visade sig tillslut, då hon hade gått hos en annan läkare att hon hade haft halsfluss i några veckor och om hon inte fick någon medicin omedelbart skulle man vara tvungen att operera bort halsmandlarna på henne. Blir galet arg när jag hör sånna saker, é ju inte precis första gången!!

Nog om eländen... Idag ska jag upp till Sthlm med Linnea:) Ska bli väldigt mysigt och så får jag träffa hennes underbara systrar!




Funderade på att gå ut och jogga en runda men tror inte att det är någon bra idé om jag får ont igen. Men jag kan ju alltid gå!

Bara 9 dagar kvar nu :D

Sjuk?!

Har varit en vädigt slapp dag idag, men på eftermiddagen drog jag mig in till George för att fika med Linnea:) Bra att jag alltid fikar hos konkurenterna hehe men men. Vi pratade om allt som vanligt och avslutade det hela med att gå på stan och lämna in hennes CV till några butiker. Håller tummarna för dig att du får jobbet !!! 


Vid middagen fick jag galet ont i magen, precis vid blindtarmen. Har fått sådana anfall i typ ett år men jag har inte gått till doktorn eftersom det efter 20-30 min alltid går över. Men ikväll fick mamma nog och sa att jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen. Så det gjorde jag, och efter ett samtal med en mycket trevlig sköterska fick jag reda på att jag var tvungen att uppsöka läkare för att ta blodprover m.m. Usch vill inte att det ska vara ngt fel på mig nu, ska ju åka nästa vecka, jag har inte tid med det här !!! Ska alltså ringa läkaren i morgon och boka tid:/ 


Nu ska jag kolla på "Du är vad du äter" med Anna Skipper
Vid slutet av varje program:

- Få se på daj, vänd daj om ... å va fin du é!
Trots att jag är väldigt skeptisk mot henne som person, följer jag det ändå haha.

 

Regn & Regn

Salut!

Har precis kommit hem från grannstaden och hittade faktiskt en helt ok väska, så är nöjd. Men tyvärr inga skor så i värsta fall får jag köpa ett par i London men skulle vara så skönt å ha ett par men men... Lunchade med Bea, gud vad avis jag är på henne, 18 år och är redan fastanställd på en optikaffär i Eskilstuna. Men snart jobbar hon inte där längre utan i Enköping. Jag känner på mig att det kommer gå riktigt bra för henne i framtiden:)

Efter det kom bror så han och jag gick till H&M där han inföskaffade en sjukt snygg stickad kofta. Sedan gick färden mot Mälarsjukhuset där han skulle ta sex sprutor. Vi va tvungna att vänta 30 minuter så under tiden shoppade jag loss på apoteket, superkul;) Hatar att lägga pengar på apoteket, men tyvärr så måste man göra det ibland.

Ikväll ska grabsen på speedway så jag å mor valde att stanna kvar i lilla Strängnäs. Så snart ska vi ut och äta, får se var det blir någonstans. Får ta vara på den här kvällen för lär ju bli den sista med henne, ensam:( Ikväll ska jag träffa Sara, hon va tvungen å jobba idag så fick knalla runt själv i en timme, lite tragiskt men oerhört skönt...egentligen borde man göra det oftare...

Känner på mig att regenet kommer när som helst, suck, men måste ju vänja mig. London är ju faktiskt en av världens mest "regniga" städer!



13 dagar kvar!

Idag har jag jobbat 7 timmar...Bella frågade mig igår om jag kunde ta hennes pass och gladeligen tackade jag ja!
Har även rensat och städat hos papps. Kändes lite konstigt men samtidigt skönt att ha slängt några påsar med saker och kläder... känner mig lättad på ngt konstigt vis.

I morrn blir det en liten tur till E-tuna med Sara och min käre broder. Ska inhandla ett par skor och en väska...förhoppningsvis. Känns som det är omöjligt å hitta ett par bra vattentäta gåskor om man inte vill köpa ett par kängor, men jag ska nog hitta ett par nätta, snygga, vattentäta gåskor. Måste ju ha ett par i lekparken och vid promenaderna med de små liven. Kanske hittar jag ett par jeans till, har ju Sara med mig och hon é världens bästa jeansexpert. Ska sen till sjukhuset då bror ska ta några sprutor...

Längtar tills på fredag då jag ska till Sthlm och hälsa på Isabelle i hennes och Mishas lägenhet. Gud vad den tejen har glidit på en räkmacka... :) Först få en trea till typ ingen hyra alls och sen ett jobb bara sådär, duktig hon:) På kvällen blir det utgång, ska bli kul men lär väll bli fånigt sentimental eftersom det blir sista gången här i Sverige på några månader i alla fall :(

Vill bara säga att jag saknar Matilda, men snart är jag även där...coucou tous les mondes, je suis la!
 

Jobba & Jobba

Idag har jag jobbat hela dagen, det gick bra, men söndagar é ju alltid såå sega, men jag tjänar ju pengar... så det är så jag får tänka och sen é jag glad att jag har ett jobb här i Strängnäs, är ju inte så enkelt å få jobb här precis.

Jag trivs absolut på jobbet men ibland får man krupp på alla sjukt snåla och griniga människor...

En tant kommer in i butiken:

J - ja tack ...?

T - jag vill ha en bakelse och en kaffe

J - då blir det 47 kr.
 Tanten stirrar på mig i typ 20 sek.

T - HERREGUD vad dyrt! Det är ju dyrare här än i Sthlm...

J - Njae, det vet jag inte riktigt, det beror väll på vilka ställen man går till

T - Du lilla gumman, jag har bott i Sthlm i 60 år så jag vet, jag skulle inte ha gått hit, jag skulle ha fikat på pansionärernas hus istället, där tar de bara 10 kr. för en kaffe!

J - jaa....
Kärringen går och stannar...

T - Vart har du kaffet någonstans då?

J - ( Med lika glatt tonläge som vanligt och det falskaste leendet på läpparna) Det står där, på buffén.

T - Jaha, så det ingår självservering i priset också, jo jag tackar...

Gud vad trevligt det är med dessa kunder! Alltså jag kan inte fatta varför de går och fikar på stan om de ändå bara klagar på priset, baka själv för helvete, så fattar Ni hur jäkla mycket jobb det är med allting. Det värsta jag vet är när man blir nedvärderad och utskälld av kunder som tror att vi fortfarande lever i 80-talet ,då allt var 50 % billigare, GAhhh











Men jag vill också tacka och nämna de kunder som alltid är lika glada och ger oss beröm! Tack tack för att ni finns.

Nepp nu ska jag duscha å sitta framför tv resten av kvällen, i morrn väntar mer jobb och träffa Bea :)


Ester

Så har man hamnat i detta sjuka bloggträsk.... får se hur länge det håller men kan ju i alla fall försöka! 
 
Nedräkningen har nu börjat inför London, idag är det 15 dagar kvar tills jag åker. Konstigt nog är jag inte nervös men pirret lär väll komma dagarna innan, det brukar det göra. Ska bo och jobba som au-pair i en fransk familj utanför London, i Fulham. Jonna kommer ju att bo i samma område så det känns aningens tryggare men framförallt roligare :) Men det är ju inte bara vi som ska åka ner dit, Matilda och Anna väntar redan på oss därnere. LÄngtar så galet mycket tills jag åker. ska bli helt underbart att lämna denna lilla stad och alla människor och flytta till ett helt annat land!

Idag har dagen bestått av bebisar. Var nämligen på dop, mitt käraste kusinbarn döptes och hon fick mottaga det välsignade namnet Ester, så nu har hon, som många andra, tagit emot Guds ord och välkomnats in i kyrkans samfund ... nog om det, men jag vill bara säga några ord till lilla skruttan först:







Lycka till i livet lilla Ester och jag vet att denna ständiga tuppkam, ditt oslagbara leende och dina underbara kinder kommer att föra dig långt här i livet!













































Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0