Per Morberg

Igår kväll kollade jag och Louis på "Vad blir det för mat". Ett himla underhållande program med Per Morberg som lagar all möjlig mat. Gillar honom skarpt fastän han svettas konstant haha.


Nu ska vi till lilla mormor och äta lunch. Ska verkligen bli roligt och skönt att träffa henne igen:) Undrar vad det blir för mat...?

Bara en dag kvar nu Jonna! Yippie!

Hemma!

Äntligen sitter jag hemma i fåtöljen och häver i mig godis. Gick upp kl. 03.45 i morse, pigg och glad som en mört! Taxin kom en timme senare och körde mig till Heathrow. Jag spatserade runt på flygplatsen i någon timme. Satte mig och kollade på Vänner. Plötsligt var klockan 06.50. Jag tänkte att det är nog bäst att jag går mot gaten så jag inte kommer försent. Planet skulle lyfta 07.15. Men när jag kollar på tavlan står det att gaten håller på att stänga! Jag rusar och kommer precis 5 minuter innan de ska stänga! aldrig mer ska jag vara så chill. Andades ut ordentligt då jag väl satt på planet påväg hem. Fastän jag åkte med British Airways tyckte jag att det var ovanligt trångt mellan sätena. Men det var ändå värt att anlända på Arlanda och hälsas välkomen av kungafamiljen och alla andra svenska kändisar. I love Arlanda:) 

Pappa och Åsa mötte mig där och vi åkte hem till lilla Stränkan. Åkte hem, lämnade väskan och sedan till Schelins. Mamma var ganska glad att se mig haha, även Bella! Skulle köpa  salt & vinäger chips till henne, men självklart så glömde jag det. Den enda uppgiften jag får glömmer jag, suck.  Ville hälsa på lilla mormor också men självfallet var hon borta på bjudning. Får träffa henne i morrn istället.

Annars har jag spenderat eftermiddagen framför tv med en godispåse och bara latat mig, grymt skönt och nödvändigt! Sara ringde också. Blev riktigt glad att höra hennes röst igen. :)

Vad händer i morgon då? Ska väll äta lunch hemma hos mormor hoppas jag på. och sedan får vi se. Känns skönt att inte ha någonting planerat.

Till Jonna & Ebba: Det är bara 1,5 dag kvar nu! Håll ut :) Jag kan ju redan säga att jag saknar er och London redan. Ni anar inte hur mycket man tycker tiden har stått stilla här hemma!

Matilda: Håll ut du med, 3,5 dagar kvar nu! Tyvärr kommer du inte komma hem till ett vitt Mariefred, njut av vädret i London istället för jag kan lätt påstå att det är finare väder där. Miss you too honey!

Oops!

Vad hände med att jag skulle skriva varje dag, well well. Har inte haft tid ärligt talat.

Söndags: Åkte till Deep med Jonna och jobbade till tre. Åt för tredje gången av det mycket goda julbordet. Tror att det var det godaste av de tre faktiskt! Eftersom Oscar var sjuk åkte vi som sagt hem tidigare. Var hemma hos dem ett tag och stack strax efter Anna hade kommit. Skulle sitta barnvakt så för min del blev det inget ölande på kvällen:(

Måndag: Steg upp tidigt eftersom Beatrice behövde mig. Lämnade Martin i skolan och jobbade resten av förmiddagen för Beatrice. Hämtade Maïlys och Atrhur på dagis. Vi spelade fotboll i parken ett tag innan vi gick hem. På kvällen träffade jag Jonna, Anna och Ebba. Vi åt på Gourmet Burger. Unnade oss det faktiskt! Väldigt gott. Sedan begav vi oss mot The Slug. Vi vinkade av Ebba eftersom hon skulle hem. Då vi var påväg in på The Slug stoppade en vakt oss. Självklart ville han se legg och eftersom jag inte hade något med mig min dumskalle sprang jag så glatt hem och hämtade det. Tur att jag bor nära! Väl därinne köpte vi varsin öl för 1,5 pund...galet billigt. Vi pratade ett tag innan Anna tänkte på refrängen. Jag och Jonna gick vidare till The Cabin. Ett väldigt mysigt, fräsht ställe måste jag säga. Anne-Charlotte, vars barn jag ibland sitter barnvakt åt hade tipsat mig om det stället. Jag drack en Apple Crumble, en väldigt julig drink med äpple och kanel. Livsfarlig. Väldigt god. "Vinglade" hemmåt och somnade bumms.


Idag fick jag lite sovmorgon innan jag begav mig till Beatrice. De är verkligen som min tredje familj! Egentligen skulle jag ha jobbat för henne, men eftersom Chloé var sjuk fick jag ta hand om henne istället. Gick till posten för sista gången i år. Tror ärligt talat att gubben i kassan kommer att sakna mig lite. Har väll varit där ett tiotal gånger de sista två veckorna.

Maïlys hade sitt julspel idag. Så fruktansvärt söta barn! Alla skulle egentligen sjunga men det slutade med att 50% av barnen grät och endast dagisfröknarna satt med lite för ansträngda glada miner och sjöng. Hervé kom förbi och kollade.

Galet söt


Trodde att det skulle sluta i kalabalik som det gjorde förra gången han lämnade barnen, men det gick som smort! Vi gick till parken och gungade efteråt. Hemma bakade vi min födelsedagstårta. Det blev kladdkaka, surprise surprise! På kvällen firade familjen mig i förskott eftersom Delphine inte ska vara hemma på torsdag. Fick jättesöta smycken, handkräm och ett läppglans från L'Occitaine. Familjen är ju för söt! Vi drinkade lite innan middagen och åt sedan ostfondue, väldigt smarrigt! Till efterrätt blev det den berömda kladdkakan. Det kändes riktigt bra igår då jag satt och pratade med föräldrarna. Vi satt nästan en timme vid middagsbordet och bara pratade! Jag kommer nog till och med att sakna dem lite då jag kommit hem.

Idag gick jag återigen upp med tuppen och lämnade både Martin och Chloé i skolan. Efter det jobabde jag i någon timme. Fick ett jättefint armband av Beatrice från hennes kollektion i födelsedagspresent/julkapp. Idag slog jag även in ett armband till den grekiska prinsessan! Snacka om att jag var noggrann! Prinsessan själv skulle egentligen hämta den nu på förmiddagen men det blev ändrat så hennes assistent kom istället, synd!


http://www.mercimaman.co.uk/

Har börjat packa lite smått. Tror faktiskt att jag kommer få plats med allting! Har köpt lite onödigt stora julkappar.





Vilken dag...

Jobbade hela dagen igår och mellan 16-18.30 var jag åter igen på Westfield för att åter igen inhandla lite julklappar. Väldigt nöjd med mina köp måste jag säga. Vid 20 befann jag mig hos Martin och Chloé. Vi lyssnade på musik, lekte restaurang och läste innan det blev nattinatti. Sedan jobbade jag i två timmar med att slå in smycken och skriva adresser innan föräldrarna kom hem.

I morse vakande jag av Mariah Careys underbara röst i "All I want for Christmas is you". Det är banne mig nästan den enda bra låten hon någonsin har gjort. Blev sjukt glad och började till och med dansa och sjunga med... vill informera alla om att klockan endast var 08.15 på morgonen! Jag vet, jag är lite småpatetisk. Därför tänker jag nu visa ett kort på henne i detta inlägg, det första och det sista kan jag lova. Är inget stort fan till henne precis.



Åkte sedan till Harrods där jag fördrev någon timma. Pratade en stund med den trevliga temannen och han informerade mig om att detta var den största julklappsinhandlardagen! Tur att jag kom då Harrods öppnade för när jag gick ut därifrån kunde man knappt röra sig. Skaffade även Harrodskort, vilket jag aldrig kommer att använda, men det var ju trots allt gratis. Gick sedan igenom väldigt exklusiva kvarter då jag var påväg mot Primark. Ett gäng med killar (eller män kanske man ska säga) visslade åt mig då jag gick förbi, det slutade rätt dramatiskt faktist...Det blev budgivning och vipps var jag 2000 kr. rikare (fråga mig inte varför) och en middag på Ritz väntar på onsdag kväll. Spännande ska det bli, minst sagt. Nog om det.

Inhandlade lite på primark och efter det mötte jag upp Anna och Ebba i Covent Garden. Vi gick och strosade lite i affärer och fikade på ett gulligt café. Alltid lika kul och träffa de små liven måste jag säga! Det var ett bra tag sedan nu. Efter det sa vi hejsvejs till Ebba och jag och Anna bestämde oss att göra en spontantripp till Westfield. Jag visade upp MITT Westfield, eller hur Anna, haha. Väldigt mycket folk. Det enda vi inhandlade var varsin crèpe, väldigt gott! Anna sällskapade mig ända till Fulham och på bussen sa vi hejdå till varandra och hon åkte vidare hem. Inhandlade vindruvor och lite nötter inför kvällens babysitting. Kollade på Madagascar med barnen. Sanslöst kul film, inte för att barnen förstår skämten som vi lite äldre skrattar åt men de skrattar i alla fall minst lika mycket. Så nu sjunger Arthur "I like to move it", himla gulligt, försöker lära honom lite mooves också;)

Nu sitter jag här och funderar på att gå och lägga mig tidigt. Måste säga att det har vart en väldigt kul och trevlig dag! Tack Anna och Ebba för det!

I morgon väntar några arbetstimmar på Deep och på kvällen barnasittande igen.

Ja just det...

Kom ju pa att idag ar det exakt en vecka kvar tills jag fyller ar. Dock ar 19 den mest vardelosa aldern, men ett ar narmare till 20!

Jag satsar 100 kr. pa:
Hanna - Elias
Peter - Peter
Magnus - Emma
Per - Asa

Nagon som vagar utmana mig?

I am babysitting...again

Yepp that's right, grannfrun skickade ett sms kl. 16 och fragade sa gulligt om jag kunde tanka mig att sitta barnvakt nu ikvall och visst kunde jag det. Nu sitter jag alltsa har i deras snygga hus och kollar pa tv, valdigt anstrangande att vara barnvakt, eller inte.

Annars har dagen varit forfarlig rent ut sagt. Jag fick namligen den stora aran att lamna barnen pa dagis i morse och det var rena helvetet. Jag har aldrig varit med om en jobbigare Arthur. Han grat och skrek konstant i 45 minuter och jag fick bokstavligt talat slapa honom till dagis. Dessutom kom jag forsent till Beatrice. Jag skulle ha lamnat Martin i skolan men fick ringa och meddela att jag skulle bli forsenad. Som tur var gjorde det inget. Fick lite valfortjant smaskall av Beatrice eftersom jag hade varit slarvig med adresserna pa kuverten. Annars var det jatteskont och bara sitta och jobba med papper och penna istallet for att leka.

Eftermiddagen gick hyffsad, Arthur grat bara tre ganger, hm. Detta har nog varit den varsta dagen sedan jag kom hit. Anledningen till varfor han var sahar idag tror jag ar for att han ar sa fruktansvart trott. Pratade med Delphine om detta vid middagen.

I morgon ska jag ta hand om Chloe och Martin fran 8.30-16. Jag funderar pa att vara en superduper barnvakt och lagga upp ett schema for hela dagen sa de kommer att vara helt slutkorda pa kvallen da jag aven ska sitta barnvakt. Funderar pa att aka till Westfield ytterligare en gang till i morgon eftermidag och handla lite julklappar.

Pa lordag ska jag in till stan och lite senare traffa Anna och Ebba:D Maste dessvarre hem pa eftermiddagen eftersom jag ska sitta barnvakt. Pa sondag blir det jobb pa Deep med Jonna. Snacka om en intensiv vecka, kommer vara helt slutkord da jag kommer hem. Mamma, du far ra om mig och laga de matratterna som jag vill ha, har ju redan sagt vad jag onskar mig i matvag ;)


Merci Maman

I morse gick jag upp kl 7.30. Assisterade åt Beatrice som har företaget Merci Maman. Det är faktiskt väldigt roligt att jobba för henne, lite omväxling förnöjer:) Jag fick packa in alla smycken i små söta paket och skriva adress och skicka iväg dem dit de skulle. Lämnade först Martin i skolan och jobbade sedan åt henne mellan 9-12. Hon berättade att den grekiska prinsessan hade hört av sig och ville ha smycken av henne. Dessutom skickade jag även iväg ett paket på posten till Jamie Oliver. Jag tror verkligen att hon kommer bli känd i framtiden. Förra veckan skickade hon smycken till Madonna som present från henne, mest för att göra reklam.
Här har ni mailadressen:
www.mercimaman.co.uk

  

















Tänkte förövrigt gå till parken med barnen nu i eftermiddag och lyssna på olika barnkörer. Hoppas småttingarna tål kylan bara. Det är så fruktansvärt kallt nu, men det är härligt:)

The alphabeat song

Steg upp kl.8.00 i morse. Anledningen till detta var att jag skulle lämna ungarna på dagis. Har städat och strykit idag. Dessutom gjorde jag en fantastiskt god lunch till mig själv...Väntar nu på att Maïlys ska vakna. Hade egentligen tänkt att vi skulle gå till badhuset idag men eftersom hon verkar lite snorig väntar jag tils på onsdag istället. Då jag hade städat hela köket och öppnade kylskåpet för att ta lite vatten ramlar ena sidohyllan och vipps står jag där i en sjö av ättika. Självklart skulle alla glasburkar stå på just den hyllan. Så typiskt, men glatt tog jag fram moppen och sopborsten igen för att än en gång få golvet skinande rent. Detta händer mig konstant då jag har städat. Visst har jag gjort en hel del dumt i mitt liv men ändå varför...?

Nu ska jag kila ner och sjunga the alphabeat song med Maïlys, hon har vaknat nu. Vi har himlans kul hon och jag, tror det eller ej! :D

Ikväll blir det antagligen ingen dator, ska sitta barnvakt hos Chloé och Martin. I morgon bitti ska jag stiga upp tidigt, jag och kära lilla Jonna ska åka till Westfield (Europas största varuhus). Hon ska vara mitt stöd i julklappshandlandet, hoppas jag hittar någon nyårsklänning också.

Jobba hela veckan lång...almost

Jaha, det får bli en sammanfattning som vanligt på 7 dagar, suck:

Lördag 29/12: Började dagen med att kila till de Montaille. Jobbade till tre och gick sedan hem för att fixa i ordning mig och packa lite saker till sleepovern hos Matilda. Hämtade upp henne på Victoria Station och vi åt på någon restaurang där. Det blev nachostallrik, låter väldigt gott men vi blev förvånade då vi såg att det inte fanns någon köttfärs med. Middagen bestod alltså bara av nachochips. Det blev en konstig mättnad. Vi åkte hem till henne och fixade oss inför kvällen. Vid tio gick vi till Bens, Sams och Jacks place där födelsedagsfesten ägde rum. En väldigt trevlig, kul och minst sagt konstig kväll som slutade med att jag och Matilda traskade hemmåt kl. 7.00.



Söndag: 45 minuter senare vaknade jag och pigg som en mört begav jag mig hemmåt. Jonna och jag skulle nämligen jobba som pysseltanter på Deep. Sammanlagt var det två eller kanske tre barn som kom till vår lilla hörna, men dagen gick förvånansvärt fort ändå! Dessutom fick vi ju äta julbord, mums :) Vid 5 tiden åkte vi hem till Jonna och kollade på tv. En riktigt mysig dag, somnade som en stock.

Måndag - torsdag: Jobbade på som vanligt. I tisdags förmiddag tog jag hand om Chloé och gick lite ärenden åt Beatrice. I torsdags åkte jag och barnen in till South Kensington för att utforska Naturhistoriska museumet för tredje gången. Lika uppskattat varje gång. Väldigt bra sysselsättning må jag säga! De fick till och med åka karusell efteråt! Det var nämligen julmarknad och en jättefin gammal karusell stod där mitt i allting så jag betalade glatt och lät de åka. De var helt lyriska då föräldrarna kom hem eftersom det var första gången de hade åkt en "karusell".



Fredag: Steg upp vid 7.00 och jobbade till 16.00. Klirrklirr i kassan. Unnade mig en manikyr för 100 kr! Riktigt bra blev det, värt pengarna kan jag säga:) Kilade hem en stund och vid 19 befann jag mig i huset bredvid. Skulle nämligen sitta barnvakt åt en ny familj! Herregud vilket snyggt hus! Blev väldigt imponerad av inredningen. Egentligen är det ju samma hus som vi bor i men de hade renoverat en hel del och det var lite mer exklusivt inrett. Föräldrarna var väldigt rara, likaså barnen. Den 6-månaders gamla babyn sov dock då jag kom men fick i alla fall 30 minuter att umgås med 3,5 åringen Victoire innan hon skulle gå och lägga sig. Hela hennes rum gick i rosa och hon hade väll alla leksaker man kan tänka sig. Väldigt mogen och smart liten flicka det där. Gick ner och åt pizzan de hade köpt åt mig, satte mig framför datorn och kollade sedan på tv resten av kvällen. Vid 23.30 kom föräldrarna hem med sitt glada umgänge. De var dubbelt så glada då de kom hem och det slutade också i dubbelt så bra lön haha. Sprit gör susen säger jag bara för småbarnsföräldrar!

Lördag: Jag och Jonna åkte in till stan för att julshoppa. Det blev en julkapp för min del och resten till mig själv. Jonna införskaffade även hon en del, bl.a. en väldigt söt nyårsklänning. Lite avundsjuk, vill också hitta en! Hela Regent Street och Oxford Street var gågata denna helg, alltså blev det lite lättare att spatsera längs de annars fyllda trotoarerna. Fastän det var gågata var det ändå späckat med folk. Undrar hur många miljarder kronor som läggs på julklappar detta år...Vi var hemma vid fem. Helt slut båda två efter en heldag utan lunch på stan. Men det var det absolut värt :D Vi beställde indisk mat som vi förövrigt fick vänta på i 2,5 timma. Nu vet vi att vi inte ska beställa hem indisk take away. Vi kollade på min sex & the city box som jag införskaffat mig under dagen och P.S. I love you.

James Bond bilen på Regent Street
Bondbilen

Söndag: Äntligen har jag kommit till den sista dagen... Jag och Jonna åkte till Deep och pysslade med alla barnen. Ritkigt mycket folk var det som hade beställt bord så många barn blev det. Steven var tomte vilket kanske inte var en strålande succé hos barnen, men någorlunda uppskattat i alla fall då de fick se den stora säcken. Vi fick i alla fall ett gott skratt. Fick också träffa Emelia vilket var kul! Det blev då julbordsmat även idag, yummie.

Nu ska jag vara riktigt duktig och blogga varje dag, i alla fall tills jag kommer hem den 19! Hoppas det håller i sig!

Nice

Jag lovar att blogga om tva dagar...haha, for da sitter jag aterigen barnvakt...just nu sitter jag barnvakt hos grannen. Jag tror jag aldrig sett en mer exklusiv och snyggare lya. Valdigt rara barn och foraldrar. Nu ska jag fortsatta att kolla pa The Guardian och dragla over Ashton Kutchers amazing body...


RSS 2.0