Regnet faller utanför

Det blev en turistig och mysig helg, glömde att berätta om fredagen...

Jag bestämde jag mig för att ensam åka till Buckingham Palace. Väl där såg jag den otroligt långa kön slingrande in till biljettförsäljningen - struntade i att köpa en, det får bli en annan gång. Måste säga att det bara var en upplevelse att få se detta palats,helt otroligt stort och vackert! Efter att ha suttit och studerat alla turister en stund tog jag en promenad genom Green Park som var smockfullt och gick vidare mot Piccadilly. Köpte lunch bland alla otroligt stressade affärsmän/kvinnor på Tescos - en väldigt billig men tråkig mataffär, där alla som inte har tid med att vänta 10 min. på en bättre lunch, köper en plastförpackad sandwich, en chipspåse och en flaska vatten. Gick runt lite på stan och kollade. Var faktiskt väldigt skönt att gå runt där själv, ibland behöver man det. Förut tyckte jag bara att det lät tragiskt att gå runt ensam och utforska platser, men jag ska ärligt säga att det är hur skönt som helst, man får gå precis hur man vill...

 
            

I lördags kväll var jag barnvakt åt en otroligt söt familj. Det tar knappt 10 min. med cykeln att komma till dem, så hoppas att det bir fler gånger, dessutom fick jag bra lön:) Kom dit 19.30, blev presenterade för barnen, Victor 4,5 år och Aliéonor 3 år, hur söta och snälla som helst. De visade mig alla spel de hade och vi lekte i någon timme innan det var dags att gå och lägga sig. Middagen stod framme, så det var bara för mig att hugga in och sätta mig framför tvn. Inte jätteansträngande måste jag säga, en timmes arbete och sedan bara kolla på tv/läsa medan de små liven sov och på det en bra lön! Mamman frågade om det var okey om hon behöll mitt nummer och självklart sade jag ja:)

Hoppas nu att denna familj eller den andra familjen som har mitt nummer hör av sig nu i veckan så jag får sitta barnvakt nu eller nästa vecka, skulle verkligen vilja gå på musikal!

I söndags åkte jag och Jonna in till Hyde Park där vi slog oss ner bland tusen andra i solen och åt, mysigt mysigt. Kilade hem till henne igen efter det och höll på att slockna i hennes säng. Cyklade hem och pratade lite med familjen, sedan lockade sängen rätt rejält. Kom sen på att jag nu varit här i en månad !!!

Gårdagen gick bra, tog en liten promenix på morgonkvisten, fixade lite hemma och sedan var arbetsdagen igång. Den gick som de flesta andra dagar fort men bra. Idag ska jag laga mat med Arthur, får se hur det går, men lillen älskar ju att baka så det lär nog inte bli några problemas. Jonna och jag har bestämt att på fredag, då även jag ska ha barnen hela dagen, ska vi åka till Science museum. Mycket roligare att ha playdate och något att se fram emot, hoppas att veckan går fort.

En underbar dag

Sitter eller rättare sagt ligger i Jonnas familjs underbart sköna soffa. Vi kollar på The Hills och har moffat. Har upptäckt de mest fantastiska chocolate chip cookies ever, very dangerous. Vaknade vid 11.30 eftersom vi inte kom hem förrän 3.00. Kvällen började med en väldigt god middag bestående av pasta och baconsås mums och lite vin. Vi begav oss sedan in mot stan där vi träffade Matilda och Anna. Innan så blev vi stoppade av tre olika biljettförsäljare som ville få in oss på diverse olika ställen. Vi bestämde oss slutligen för ett, Salvador, som inte var det mest lyckade stället. Men vi tog en drink och begav oss sen till Mahiki. Enligt andra skulle Mahiki vara ett av de bästa klubbarna, men njae, vet inte riktigt om vi tyckte det. Nu vet vi det och vi kommer antagligen inte gå dit igen. Den 11 oktober har Johanna, en som vi träffade förra veckan födelsedagsfest, hoppas verkligen att jag är ledig då.

Ikväll ska jag sitta barnvakt hos en fransk familj, hoppas det kommer att gå bra, men barnen verkar snäll av vad jag sett i parken. Bra med lite extra pengar också! I morgon ska vi förhoppningsvis åka in till Hyde Park och ha picknick, hoppas det blir lika fint väder som det är idag!


Fort fortare fortast

På söndag har jag varit här i exakt en månad, tiden går alltså fortare och fortare. Har inte hunnit med och uppdatera sedan en vecka tillbaka men nu tänkte jag som vanligt göra en kort sammanfattning, om jag nu kommer ihåg allt vad jag har gjort...

Förra veckan gick väldigt fort eftersom jag såg fram emot att min kära broder skulle komma:) Duktig som jag var gick jag ut tre gånger för att "powerwalka" även den veckan ... Man måste ju hålla igång lite i alla fall så man inte kommer hem som ett berg till jul, well well

På lördagen lät jag dem springa runt själva i London. Jag sällskapade Jonna då hon kollade på hennes ungars fotbollsträning. Vi gick hem till dem när matchen var slut och åt vita bönor, grillkorv och pizza, en salig blandning men gott. Anna kom och jag begav mig hemåt. Vid 4 åkte jag än en gång till Notting Hill för att där träffa Ebba. Vi gick runt bland alla små stånd, fikade och hon berättade om sin nya familj, trevligt trevligt! Efter ett tag kom även Matilda, vi sa hejdå till Ebba och åkte hem till mig. Middagen blev enkel men mycket god om jag får säga det själv ... pizza, sallad och vin blev det samt en superäcklig bärpaj som jag och Louis hade försökt sno ihop. Tror det var cornflaksen som gjorde det hela så äckligt ( vi hade inga havregryn hemma så jag sa att cornflaksen kunde ersätta dem haha ). Men mysigt hade vi det med otroligt många skratt och mycket prat. Matilda sov över och morgonen efter åkte hon till Hyde Park, vi väntade och tog det lite lugnare men även vi begav oss dit lite senare. Jonna kom och vi sa hejdå till Sebbe som skulle hem för att plugga... Vi kollade lite i affärer, vilket kanske inte var lika uppskattat av Louis, men om han går med mig och Jonna på stan samtidigt får han skulla sig själv, haha. Fyndade ett par byxor på H&M för 5 pund och sedan var shoppingen för min del avklarad - måste ju leva sparsamt här!

Vi åkte hem och på kvällen gick vi ut till ett Tapasställe - mycket gott och paren som satt runt omkring oss kanske inte var för glada eftersom vi tjöt av skratt åt precis allt. Vi var väll aningens trötta efter en intensiv helg, as usual.

På måndagen sade jag farväl av kära bror. Familjen kom hem på kvällen och sedan i tisdags har jag jobbat, och jag kan lätt säga att det har gått väldigt bra och nästan läskigt fort. Nu är det fredag:D Ikväll ska vi för första gången ut, alltså ska jag ta det rätt lugnt idag... Men en sak står på listan, tänkte besöka Buckingham Palace, har aldrig sett det "live". Ska nu göra i ordning mig och bege mig dit ... Vädret ser mycket lovande ut så jag hoppas vädret håller i sig till kvällen!


Vi var på historiska muséet för att kolla på alla dinosaurier - uppskattat:)



Sitter här ensam...

Jaha, så blev man ensam....för ett tag i alla fall:) De två små pågarna har nämligen begett sig in själva till storstaden. Förstod att de ville vara lite för sig själva när de pratade om saker de tänkte göra idag haha. Men jag låter dem göra det, vad snäll jag är!

Tänkte fixa i ordning mig nu och åka in till staden och kolla lite, sedan kanske äta lunch med bror och Sebbe, we will see...Kl. 16 ska jag träffa Ebba i Notting Hill för att fika, ska bli riktigt mysigt, älskar Notting Hill med Portobello market. Efter att jag hade hämtat upp killarna igår åkte vi dit, men marknaden var ju inte lika stor då som den är på lördagar. Efter det åkte vi till Sebbes gamla område som ligger på andra sidan Themsen, riktigt trevligt område! Sedan lämnade vi av godispåsen till Jonna, handlade och jag lämnade killarna ensamma kvar hemm för att själv bege mig ut och äta middag med Matilda, Anna och Kylie från Australien. Vi hamnade på en spansk tapasbar....det var hur gott som helst och efter två timmar av mycket ätande, skratt och prat tänkte vi på refrängen och åkte hem.


                


Ikväll kommer Matilda på middag, vet verkligen inte vad jag ska bjuda på ... lär väll sluta med pizza, haha:)

Långhelg!

Strykningen är klar och gästrummet fixat! Idag kommer bror med hans kompis Sebbe. Ska bli himla roligt faktisk, har sett fram emot detta nästan hela veckan haha:) Så mycket har jag saknat honom! De ska bo här hela helgen och jag ska guida de runt i London så gott jag kan. Får se om vi åker in idag och kollar på någon fotoutställning eller om vi beger oss till Notting Hill, får se vad de små har för önskemål.

Denna vecka har verkligen gått hiskeligt fort och bra! Hoppas att resten av veckorna går lika bra och smidigt. Familjen åkte nu i morse till Frankrike, alltså är jag ensam här hela helgen + på måndag:) Ska bli väldigt skönt faktiskt. Rätt shysst av dem att lämna huset så här till mig också! Tycker det är skönt att de verkar lite på mig, lär ju inte bränna ner huset...hoppas jag ;)

Nepp nu ska jag ut och gå en mil och handla lite food. Ikväll ska jag ut och äta med Anna, Matilda och en kanadensiskt au-pair, i Covent Garden, kul! Detta kommer att bli en bra helg:D



 Hyde Park

Fort fort fort

Är dålig på att skriva varje dag så det får bli en sammanfattning på de senaste dagarna...

Söndag: Vaknade relativt tidigt av att barnen skrek av lycka eftersom de precis hade fått reda på att de skulle till parken... Jag gick upp och bestämde mig för att åka till Hyde Park och utforska Speakers Corner med Jonna. Efter en timmes väntan på henne där ( p.g.a. lokaltrafiken ) kom hon. Vi promenerade och hamnade slutligen vid Speakers Corner. Lite småläskigt eftersom det nästan blev bråk mellan talarna och publiken... 


       

Han pratade om hans hat mot Bush och Irakkriget                  Denna ganska läskiga person pratade om Guds existens


Vi strosade vidare till oxford street och gick hela vägen till Chinatown, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Big Ben och hamnade slutligen vid London Eye. Vi kiknade av skratt under vägen eftersom vi imiterade alla Benjamin klipp... hahaha


                          

Chinatown                                                                          Söta Jonna



     

Trafalgar Square                                                                            Big Ben


    

London Eye - får se om vi åker den nu i helgen...

Pratade med Anna och bestämde att vi skulle träffas på kvällen och se fyrverkerierna - fira att sommaren tagit slut.... varför förstår jag inte, hatar gråa och regniga höstdagar. Vi åkte hem för att byta om och vid 8 träffade vi Anna vid London Eye, tog en öl och spanade in alla "superheta" killar som vi lottade ut till varandra;)
Vid 10 gick vi upp på bron som alla andra och inväntade fyrverkerierna, kan väll säga att Magnus Cieslak dominerar på den fronten bättre än vad engelsmännen gör. Efter det kom Matilda, vi pratade ett tag och sedan begav sig jag och Jonna hem mot Fulham Hammersmith. Somnade på direkten efter en lång, otroligt rolig och intensiv dag!

    


Måndag: Gick powerwalk med Jonna (en mil) på morgonen. Cyklade hem och började städa och stryka. Ärligt talat var det faktiskt skönt att stå och stryka med ipoden igång:) Vid 1 hämtade jag Maïlys som sov sött i två timmar. Vi gick till lekparken ett tag innan vi skulle hämta Arthur. Hämtade lillen vid 5 och vi gick tillbaks till parken där dem båda fick leka av sig i en timme. Dagen gick otroligt fort - skönt:)


Idag gjorde vi lerfigurer och sjöng:D Jag är inte den enda med min fantastiska sångröst:) Maïlys älskar att sjunga medan Arthur försöker lära mig alla sånger som han kan, lite knepigt men jag spetsar öronen och gör mitt bästa då han försöker lära mig haha... Föräldrarna är på fotbollsmatch nu ikväll - Chelsea mot Bordeaux. Hoppas att Bordeaux vinner, men det lär de inte göra eftersom varje gång jag håller på ett lag förlorar dem. Tror att jag för otur på något sätt!
Pratade förrsesten med mormor nu ikväll, skönt att höra hennes glada röst igen:D Saknar henne, lilla mormor. För någon vecka sedan kom hon hem från Wien där hon hade firat min morbrors fru som fyllde 50 år! Är verkligen imponerad, hon fyller 85 nu i vinter och springer på stan, träffar vänner, har bjudningar och reser. Hoppas man själv är lika pigg när man börjar närma sig den åldern, men det är ett tag kvar så behöver nog inte oroa mig än :)

Nu ska jag kolla på DH, har halva säsong 1 och hela tvåan kvar så några kvällar till blir det nog!


Intensiv helg:)

Det är helt sanslöst vad den här helgen gick fort... har varit på två olika ställen, ok, kanske inte låter speciellt mycket men det kan jag säga att det är här!

Fredags: Hade bestämt med Matilda att vi skulle till Notting Hill. Jag kom dit lite innan henne och hann då spana in en hel del second hand butiker. Köpte dock inget men det var verkligen kul att se så mycket fula och roliga kläder. trodde att Notting Hill skulle vara väldigt exklusivt men bara små dyra butiker men nix, här fanns det en salig blandning. Älskade verkligen Portobello market där det såldes allt från kläder till skruvmejslar. Väldigt mysigt område med otroligt fina och färgglada hus...



Vi åt lunch på en jättemysig meikansk restaurang där de serverade otroligt goda färkpressade juicer, mumms... Vi gick runt lite till och satte oss sedan med varsin kaffe i en liten park för att sola och prata. Det var verkligen skönt med lite sol...har inte haft det på hela veckan! Matilda

Vi skildes åt och jag åkte hem för att sitta barnvakt, väldigt skönt och slappt eftersom barnen precis hade gått och lagt sig när jag kom hem, de var tydligen väldigt trötta efter en lång dag...gjorde väll inte så mycket för mig som också var helt slut!:)

Lördag: Vaknade vid 10 och fixade i ordning mig. Skulle åka till Camden idag och möta upp Matilda där på eftermiddagen. Men eftersom jag var redo innan henne bestämde jag mig för att ringa Mats. Har bara träffat honom en gång förrut hemma hos oss, en vän till en nära vän till oss....krångligt. Jag ringde i alla fall upp honom modig som jag var och frågade om han ville/kunde ses och självklart ville han det! Kom upp till Camden och gick en sanbbisrunda på Camden Market. Herregud vad grejor det fanns, väldigt mycket för emo, punkare osv. Kan väll säga att jag inte köpte något, men det var kul att se! Vid 2 träffade jag Mats och han visade mig runt i Camden i ca. 2 timmar. Väldigt trevlig och lättsam person:) Han skulle höra av sig lite senare i oktober för han och hans sambo Sam skulle åka till Spanien nu... Då i alla fall ska vi käka lunch i Chinatown där några av de bästa restaurangerna finns enligt honom.

         
Mamma; huset till vänster är Mats & Sams gäststuga och det till höger deras bostad.



Jag träffade Matilda några timmar senare, vi tog en fika och utforskade sedan resten av Camden Market....väldigt konstigt ställe men absolut värt att se. Kom hem innan 7, trött som tusan, läste godnattsaga, lade barnen och satte mig framför tv helt utlsagen.

Idag vaknade jag av att kära far ringde, pratade lite med honom på skype. Kul eftersom jag kom på att vi inte pratat med varandra sedan 2 veckor! Förutom via mail...
Nu sitter jag här och väntar på att Jonna ska bli klar. Vi ska in till Hyde Park för att kolla på Speakers Corner. Får se om vad de pratar om idag:) I kväll ska vi kolla på fyrverkerierna vid themsen eftersom det är någon slags karneval - man tar farväl av sommaren.


Notting Hill

Nu är jag ledig, eller nästan i alla fall:) Ska sitta barnvakt i morgon kväll i 2 h och sedan på lördag kväll.

Denna dag har nog varit en av de bästa hittils. Gick till biblioteket i morse för att forska lite kring kurserna. Skickade även mail till de olika skolorna och fick svar bara några timmar efter...kanoners! Har tänkt att besöka de två olika skolorna nästa vecka och se mig lite omkring. Gick därefter till Boots och köpte lite tvål och andra tråkiga grejor att lägga pengar på. Efter att jag hade hämtat barnen gick vi hem och jag och Arthur satte oss för att måla med fingerfärger, rätt kul! När han hade fått nog gick han upp... Efter kanske 10 min. märkte jag hur tyst det var i hela huset. Gick upp till hans rum och fann han liggandes i sin säng haha. I 1,5 h sov han, som Maïlys. När de hade vaknat gick vi till parken, lekte av oss lite och hälsade på alla hundar.

I morgon ska jag till Notting Hill på deras marknad med Matilda. Ska bli väldigt mysigt och kul att få upptäcka en ny del av London som ja aldrig sett förrut! Hoppas på att ta lite "bra" bilder på denna välomtalade del som jag kan lägga upp!

Strax ska jag till Jonna för att titta på sex & the city. Ska försöka motstå att åka förbi butiken där de säljer godis, well well vi får se, haha:)


Vipps!

Vipps har det gått tre dagar...nu börjar det gå undan:)

Tisdag: Gick en timme på morgonen i stan, kanske inte den mest lyckade promenadrundan. Var tvungen och stanna upp lite varstans vid rödljusen, men motionerade i alla fall! 
Hämtade båda barnen, Maïlys (så skrivs hennes namn Anna är 100% säer på det nu:) sov i två timmar. Det regnade ute, alltså bestämde jag mig för att kila till biblioteket med barnen. Det gick bra till en början men eftersom Maïlys ännu inte riktigt kan sitta still blev det ett kort besök. Vi gick hem i regnet vilket tog ett bra tag. Sedan var det kvälla och föräldrarna kom hem.

Känns rätt tråkigt att berätta detta men då slipper ni fråga!

Onsdag: Jonna kom förbi vid 9 och vi gick vår promenad, även denna gång inne i stan så att hon även skulle få lite omväxling. Vi sa byebye och efter det gjorde jag mig i ordning, dammsög i gästrummet, handlade och gick till biblioteket. Väl där hittade jag några broshyrer om språkkurser, bl.a. två jag blev intresserade av, vi får se vart det leder någonstans...vill så gärna börja!
Arthur stannade kvar i skolan längre och Maïlys tyckte inte det var alltför kul att gå hem ensam med mig. Efter hennes siesta gick hon och jag till stora lekparken därhon fick leka av sig en kort stund innan det var dags att hämta Arthur. Vi skulle lämna en present till en av hans vänner som hade fyllt år, men han var inte hemma. Vi gick till lilla lekparken som ligger 1 minut ifrån oss och kolladepå hundar och lekte. På kvällen begav jag mig till Jonna där jag förhörde Gustaf i franska...rätt kul faktiskt att kunna stå till tjänst till ett barn man aldrig träffat förrut! Jag fick nog ett pluspoäng av föräldrarna när de ringde hem och frågade ur det var och vad de gjorde. Jonna satt nämligen barnvakt.

Pappan: -Vad gr ni?

Gustaf: - Jonnas bästa kompis sitter och förhör mig i franska och Oscar och Jonna sitter och kollar på Nalle Puh!

Det börjar bra för mig :D

Idag ska jag nog träffa Jonna ett litet tag och sen hitta på något med mina barn, får se vad det blir. Hoppas på att det blir fint väder nu i eftermiddag men jag är tveksam.

Längtar till i morgon då jag ska träffa Matilda och Ebba i Notting Hill, vi ska gå på den stora marknaden där! Är barnvakt en kort stund på kvällen så hoppas på att Jonna också är det så vi kan kolla på sex & the city!


Söndag & Måndag

Vill egentligen skriva lite varje dag men jag försöker i alla fall.

För att få en kort avslutning och sammanfattning på helgens händelser:

Söndag: Jag och Jonna upptäckte en ny galleria i närheten av var hon bor. Jag köpte ett kontantkort och vi satte oss och tog en kaffe i kanske en timme. Det är verkligen kul att sitta och kolla på folk, man kan fantisera om hur deras vardag ser ut m.m. :) Efter det gick jag hem och åt middag med familjen. Vid 19.30 kom Jonna hit, (hon fick hälsa på Delphine och Hervé), för att hämta upp mig. Vi gick till Fulham Broadway för att träffa Tuva, en kompis till Jonna som hon lärde känna förra gången hon var i London. Vi gick till en pub i närheten där vi tog en pint var. Vi satt säkert och pratade om allt mellan himmel och gjort i tre timmar. Vi sa byebye till Tuva och begav oss hem.

Måndag: Dagen började med en mil powerwalk. Härligt! Gick hem, åt och duschade. Hämtade Maylïs vid ett. Arthur skulle stanna kvar några timmar längre på dagis. Det kommer han nog göra varje måndag och onsdag. Jag och lillan gick hem. Hon sov i två timmar och vi hämtade Arthur. Gick förbi simhallen för att kolla hur mycket det kostar för mig att bada där med ungarna. Men behöver inte oroa mig om det, de betalar alla utgifter jag har med barnen... Vi gick till en lite mindre lekpark eftersom vi inte hade så mycket tid på oss. Väl där blev vi sittandes ett bra tag för att kolla på en hund som lekte...De är inte speciellt svårroade:) Vi gick hem, jag badade barnen och 18.20 kom Hérve hem.

Idag har jag också varit ute och gått i en timme. Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska ticka. Det regnar så jag får se om vi går till stora lekparken idag eller om vi besöker biblioteket. Ska försöka hitta någon bra engelskakurs, men det är inte det enklaste har jag hört om man redan kan hyffsat bra engelska som jag...


Chelsea

Vaknade för en timma sedan då det äntligen hade blivit helt tyst i huset:) Det hörs lite mer när det är två barn till i huset. Föräldrarna har nämligen varit barnvakt hela helgen åt en annans familj barn...

För att summera gårdagen. Gjorde inte speciellt mycket, städade mitt rum, satt framför datorn och kollade på DH. Vid fem åkte jag och Jonna in till Fulham/Chelsea och kollade på alla gigantiskt stora och fina hus. De hade till och med privat park! Tydligen är det ett av världens mest dyra ställen att bo på. Vi spatserade där en stund och försökte sedan leta reda på en vodafonebutik. Dessvärre hade de redan stängt när vi kom fram, ska köpa ett idag...hoppas jag.

Nu ska jag göra i ordning mig och kila ut innan regnet står som spön i backen. Himlen är snart svart...tror även att det komer att regna idag:)

Ikväll ska Jonna och jag träffa en av hennes kompisar Tuva som hon lärde känna här förra gången, ska bli trevligt:)


Springandes på oxford street

Vaknade runt 10 av att det var helt knäpptyst i hela huset, det fanns två alternativ, antingen låg hela familjen döda eller så hade de gått ut. Det var som tur var det senare alternativet:)

Igår så åkte ju jag och Jonna in till city för att shoppa lite. Vi började på primark där vi var i ca. 2 timmar haha, så sjukt stort ställe med hur mycket billiga kläder som helst! Vid lunch kom Matilda och det slutade med att vi lunchade på donken, gud vad vi vågar prova på nya grejer, not... men vi var hungriga och ville inte lägga så mkt pengar just då på mat. Vi satt väll där i kanske 2 timmar tills en i personalen började ta vår disk, vi tog det som en pik så vi gick därifrån... bestämde att vi skulle träffas på kvällen vid Piccadilly vid 7, så med 2 toppar, underkläder, munkjacka, en tavla och en väst rikare begav jag mig hem med Jonna. När jag väl kom hem märkte jag att jag bara hade 15 min på att duscha och fixa till mig så undan gick det. Klev på bussen där Jonna satt vid 7, en aning stressade var väll bara förnamnet på va vi var... gick av vid oxford street då regnet stod som spön i backen, herregud jag har aldrig sett så mycket regn i hela mitt liv tror jag. Vi sprang mot Piccadilly men insåg snart att vi aldrig skulle kunna komma fram i det vädret...

En timma senare, vid 8 var vi vid piccadilly ... Anna, Matilda och Ebba kom och mötte oss och vi gick till en väldigt mysig italiensk restaurang där Matilda förövrigt fick en date, som hon tackade nej till...behöver kanske inte nämna hans ålder haha... Jag kan väll lätt säga att vi var de mest högljudda på hela stället:) Efter otroligt mycket skratt och prat sa vi hejdå till Ebba och gick till en pub lite längre bort. Beställde in lite drinkar och efter det så sa jag och Jonna hejdå till Matilda och Anna och åkte hem....

Var förövrigt så himla skönt och roligt och träffa alla igen.... kommer längta till helgerna nu:) Men det är bra då har jag något att se fram emot lite också, så kanske veckorna nu i början kommer att gå lite fortare.

Idag ska jag köpa kontantkort och jag och Jonna ska väll ta en fika sen nu i eftermiddag....

Måste göra mig i ordning nu, lägger upp lite bilder sen

Ledig!:D

Och så var veckan slut.... på arbetet ja:) Det är helt sjukt att jag om två dagar redan varit här i en vecka. Visst, ibland känns dagarna långa och sega men vipps så är det redan fredag, lr om 3 timmar...

I morgon blir det upp "tidigt" för jag och Jonna som också blev ledig, wiee, ska åka till London city. Faan vad roligt det ska bli. Vid 10-tiden ger vi oss iväg med 74, som tar ca. 20 minuter till oxford street. Där ska vi först gå till primark, sen kommer antagligen Matilda som ska luncha med oss. Drar nog hem emellan eftersom vi ska ut allihopa (moi, Jonna, Matilda, Anna och Ebba) vid 7.

På inköpslistan står det:

Kontantkort
Tjocktröja
Tvål
och kanske ett par skor

Ska bli så sjukt skönt å träffa alla. Tror att vi har en held del och prata om, ska bli kul och träffa hon Ebba också, tror det var en kompis till Matilda och Anna.

Vad har hänt idag då.... Jag hämtade barnen som vanligt kl. 13 sedan gick vi hem, MAïlys sov, Arthur kollade lite på Nalle Puh och sen bakade vi kakor. Efter det kilade vi till parken där Arthur slog en kille i ögat, jag blev väldigt arg och bad om ursäkt eftersom han inte ville göra det...fastän jag sa tusen gånger att han skulle be om ursäkt. Efter den lilla tragedin så kom Jonna och hennes 5-åriga supersöta superblonda Oscar....blev en hel del gungande på gungbrädan och efter det var mitt och Jonnas träningspass avklarat. När vi kom hem blev det bad och sedan kom parenteserna hem.

Nu ska jag gå och lägga mig

Doddo

Hämtade Maylis på dagis för ca 45 min sedan. Dagispersonalen gav mig den dagliga informationen; hon hade ätit all mat inklusive all efterrätt men hon hade inte bajsat på hela dagen så det var ju inte så bra enligt dem.... hm...
Jag gick hem med henne, tog på henne blöjan, drog ner rullgardinen klappade henne lite på ryggen och vips så sov hon med sin doddo (nalle). Inte speciellt svår person det där:)

Här kommer lite bilder





Mitt rum
Ska förresten fråga om jag får ta ner det fula tyget från väggen
och sätta upp något annat istället....men måste bli lite varm i kläderna först:)


    
Arthurs rum                                     Maïlys rum


    
Vardagsrummet                                                       Matsalen

             lilla uteplatsen
Köket

 
Köket









Första dagen på riktigt

Sitter hä och väntar på att Jonna ska ringa. Vi ska snart för första gången ses här i Fullham:) Ska visa hur jag bor och det kanske hinns med en fika på stan sen... Det har precis slutat regna nu så hoppas att solen kommer komma fram i eftermiddag så barnen och jag kan gå till parken. Fick precis ett mail från mamman där hon önskade mig lycka till och gav mig lite info om middagen.

I morgon ska Arthur stanna kvar lite längre i skolan, till 4 rättare sagt så det blir jag och lillan. Hon lär ju sova ända till fyra så om jag har "tur" får jag kanske två timmars rast innan vi drar till parken. Har förstått att parken är det mest populära stället att hänga på:) Annars får vi måla med fingerfärg eller spela spel. Jag är ledig hela helgen så hoppas att Matilda, Jonna och Anna också är det, annars så får jag väll utforska London för mig själv...scary:/

45 Fabian Road Fullham South west London

Nu sitter jag här, i ett helt nytt rum och hus på en helt främmande gata i ett främmande land - London.
Nej riktigt så är det inte har faktiskt hunnit installerat mig förvånansvärt fort bara på ett dygn. Och vad tycker jag om detta dådå? Helt underbart än så länge. Just nu känns det som att jag inte kunnat komma till en bättre familj:)

Kom igår kväll och mottogs med öppna armar, så det kändes ju inte helt fel. Barnen var väldigt uppspelta och glada över att se mig, tro det lr ej:) De visade mig huset innan de (barnen) gick och la sig eftersom kl. redan var 9. JAg kände att maten var på G och det gladde mig eftersom jag var vrålhungrig. Vi fördrinkade lite med ett öl som kom från Norra Frankrike och lite chips. Sen blev det någon maträtt som jag inte har någon aning om vad det var, lr jo det var bacon och ost inblandat men gott var det. Efter varmrätten blev det såklart ost och slutligen jordgubbar. Så mätt, glad, belåten och fruktansvärt trött begav jag mig mot mitt rum som jag nu ska spendera en hel del nätter i de närmaste 10 månaderna.


I morse vaknade jag faktiskt av mig själv vid 8. Vid 9 gick jag och mamman  till dagiset för att lämna av barnen där. Jag fick senare reda på att de går på en Montessoriskola, fast ärligt talat såg det inte så ut menmen...de kan ju inte hålla samma klass som i Stränkan. Efter det så kilade jag och mamman till "Fulham city" så hon kunde visa mig lite saker och sen så åt vi lunch hemma. Efter det var det das å hämta barnen och efter 2 h sömn för minstingen och en hel del bilkörning med tre åringen så var det dags att gå till parken. Jag kan ju lätt säga att jag varit med om jobbigare saker. Jag behövde bara sätta mig på gräset med en tidning medan Arthur lekte med sina franska kompisar. Ok, mamman och Maïlys var på apoteket så jag hade ju bara en unge å hålla reda på....I parken blev jag presenterad för mammans franska väninna.( De umgås nästan bara med fransoser) Hon var trevlig och hon frågade om jag var intresserad att sitta barnvakt ngn gång åt hennes två barn. Så jag sa såklart ja, för é ju rätt bra med lite extra pengar.

Efter parken kilade vi hem, barnen badade och sen vid halv åtta kom pappan hem. Vi åt ost/skink paj eller quiche som det så vackert heter på franska, ost och hallon till efterätt....det är alltid trerättersmiddag:)

Så nu sitter jag här helt ensam. Ska snart gå å lägga mig för e helt slut efter en heldag. I morrn ska jag träffa min Jonna ska bli hur mysko och kul att träffa henne här i London. Vi bor ju bara 15 min från varandra haha, stört egentligen.

Bonne nuit et á demain!
Lägger upp lite bilder i morrn så ni får se hur jag bor!


RSS 2.0