Vitt bröd

Jag hatar verkligen rubriker! Så idag valde jag alltså vitt bröd... jag är helt besatt av vitt bröd och vi har alltid vitt bröd hemma vilket inte hjälper min "diet" ¨å jätte mycket precis. Me jag får skylla mig själv eftersom jag alltid äter av det ändå - OBS i mindre mängder! Japp, så mycket har jag att skriva idag - väldigt intressant. Men ni, era stackare som läser min blogg får ta och skylla er själva.

Idag har jag jobbat från 10-15. Jag och Chloe skulle till lekgruppen men det visade sig att det kostade 2 pund och jag hade dessvärre inte ett öre på mig. Vi gick till parken istället och njöt av vårsolens varma strålar:)
Nu sitter jag här hemma och ska snart ringa Jonna. Får se om de har kommit hem än så att jag kan kila över en liten stund. Ikväll ska jag sitta barnvakt åt Martin och Chloé.

I morgon är jag ledig till 18.45. Får se vad jag/vi hittar på på dagen. På söndag är jag tro det eller ej ledig hela dagen! Härlish härlish. Me like söndagar, vi hittar alltid på mysiga saker då!

I morrn är de torsdag!

Dagen har varit ganska bra, lite seg på grund av vädret. Grått och dystert.
I morse gick jag och Jonna till gymmet och tränade i en timme. I morgon ska jag gå på mitt första pass, aerobic. Får se hur det går. Lär ju ställa mig längst bak i salen haha. Väldigt skönt att det är torsdag i morgon. Först träning, sedan ska jag städa undervåningen, stryka och hitta på massor med aktiviteter för barnen. Vill att de ska vara helt slut på kvällen eftersom jag sitter barnvakt då haha. Hoppas på att det blir fint väder så vi kan gå ut:)

Nu är det bara en vecka kvar tills Linnea kommer:) Synd att jag bara hinner träffa henne en kväll, men men... Dagen efter åker ja ju till Paris! Vilket tjat, I know

Is timing everything?

Kollade på SATC igår och fick då höra detta citat... har funderat på det en hel del haha:)

Helgen bestod av Westfield, utgång, fika, sovande och utgång. En riktigt lyckad helg, med något enstaka klanteri.
Gårdagen gick sådär eftersom Arthur var jättetrött och grinig - alltså, kanske inte den bästa dagen hittills. Idag började jag och Jonna dagen med en powerwalk och satte då igång vårt nya liv. Vi gick också till ett gym som ligger i närheten, och nej inte det gymmet som var hiskeligt dyrt, där vi frågade om priser m.m. I morgon bitti ska vi ses där och ta vårt första träningspass. Tror att jag ska bli medlem där för det var billigt och just nu är det ingen startavgift så man känar hela 30 pund! Helt fantastiskt:) Känner att jag behöver maskiner och inte bara långa promenader som träningsform.

I morgon är det redan onsdag - tidn bara flyger iväg. Ska också städa lite här hemma då. På torsdag, fredag och lördag sitter jag barnvakt. Inget festande i helgen, snyft;( Nu dröjer det minst tre veckor innan Walkabout väntar igen. Jag står nog ut. Ska ju till en av världens vackraste städer och till Wien.


Ska gå och lägga mig tidigt ikväll, är sjukt trött, vad det nu kan bero på.

I don't know...

Hallåa kära vänner!

Idag var jag på ännu en lektion. Vet fortfarande inte om jag ska fortsätta eller ej, men måste bestämma mig tills nästa gång, alltså på torsdag. Det är lite klurigt. Kan ju lätt säga att jag är bäst i klassen men vi tar ändå upp ganska komplicerade grejor. Intressanta diskussioner, men jag vet inte om nivån är för lätt eller ej. Dessvärre kunde jag inte heller prata med läraren idag om vad hon trodde för hon hade brottom till en annan lektion. Får prata med henne nästa gång. I morgon bitti ska jag till skolan som ligger här i närheten och fråga om de fortfarande behöver en assistent. Det skulle vara mycket bättre och smidigare för mig att få ett jobb där. Vet i och för sig inte om jag skulle få betalt, men för mig är det skit samma - jag skulle ju lära mig engelska helt gratis!

Nåja, det löser sig på ett eller annat sätt.

Hur såg helgen ut då? Jo, på fredagen jobbade jag hela dagen och på kvällen skulle Jonna och moi gå ut med Matilda och Susse. Tyvärr träffade vi de aldrig så jag och Jonna fick leva loppan istället haha. Vi hade en sjukt kul kväll. Jag undrar verkligen hur många kalorier vi bränner?!

I lördags väckte Jonna mig och sa att vi skulle möta Anna vid Charing Chross, så dit begav vi oss lite senare. Väl där var också Ebba. Vi åt en jättegod italiensk lunch på en restaurang. Som vanligt lät vi mest över hela stället, man slutar aldrig förvånas haha:)

Jag drog mig hemmåt vid 5. Satt barnvakt åt Chloé och Martin på kvällen. På söndagen blev det en tidig uppgång. Kl. 9 började jag och Jonna att passa 5 barn hemma hos oss. I 8 timmar passade vi barn. Vi var rätt möra på kvällen. Gick och la mig vid 21! Men dagen gick ändå otroligt fort och bra! Som belöning fick vi rejält med lön och vi unnade oss middag på Donken, haha! Där satt vi och pratade i 1,5 h...skrattade gjorde vi väll en del också. Konstigt. ;)

I går firade vi förresten Hervé som fyllde 31. Åt god middag och tårta till efterrätt. Jag tog även upp frågan hur länge de behöver mig. Kändes lämpligt att ta upp då alla, förutom barnen var samlade. De var relativt säkra att de skulle behöva mig till mitten-slutet av juni. Nu vet ni det allihop! I slutet av juni kommer jag antagligen hem.

Thursday

Jag var på min första engelskakurs i morse. De var snälla nog att ge mig en provgång så jag slapp betala... Jag var väll bland de första in i klassrummet men sedan så kom det kanske tolv stycken till. Jag var i alla fall den enda från Norden haha. Det var en mycket trevlig kvinna som satt bredvid mig som hette Kenza som kom från Marocko, de andra kom från Slovakien, Tjeckien, Spanien, Saudarabien och några andra länder som jag inte la på minnet. Jag var lätt bäst där haha. Frågade sedan läraren i slutet av lektionen vad hon tyckte att jag skulle göra eftersom nivån kanske var lite för lätt för mig. Hon sa att jag kunde pröva på några gånger till innan jag bestämde mig helt och hon skulle försöka skaffa fram svårare uppgifter. Ska alltså gå på tisdag nästa vecka samt på torsdagen sedan har jag nog bestämt mig. Alla "elever" eller de jag satt vid var jättetrevliga, bara det att de var 25 år äldre än jag själv var!

Jaja, vi får se.

Ska nog gå till skolan som ligger precis vid oss i morgon och fråga efter assistentsarbetet...de söker nämligen en assistent på förmiddagarna. Kan ju alltid fråga!

Hur har dagen annars varit då? Jo bara bra! Den har gått nedrans fort. Vi har lekt, bakat, målat hållt på med lera och kollat på film...ändå har vi inte hunnit vara med att vara ute! Nu ligger de små och sover och jag ska stryka lite medan jag kollar på Grey´s. I morgon blir en heldag...eller nästan. Chloé kommer hit och jag ska ta hand om de tre i en timma. Sedan ska jag hem med Chloé till dem och va med henne till tre...eller var det till fyra?? Hmmm, jaja. På kvällen blir det utgång. Tyvärr fick jag just reda på att Anna var sjuk, ;( Faan ta dig Anna, gå ut ändå! haha...nejdå men krya på dig :) Hoppas Jonna är ledig, det återstå att se...annars kommer vi nog ha det kul i alla fall, jag, Matilda och Ebba.

See you tomorrow!


Intervjun

Har precis kommit hem. Efter att jag lämnat Maïlys åkte jag mot White Chapel där intervjun skulle äga rum. Kom en halvtimme för tidigt, men bättre det. Själva intervjun gick bra. Jag fick fylla i alla mina personuppgifter osv. Sedan fick jag skriva om mig själv, vart jag kom ifrån och beskriva två bilder. Inte så svårt. Hon placerade mig i level 2, alltså den "bästa" gruppen. Så från och med nu ska jag läsa engelska på tisdagar, torsdagar och fredagar mellan 10-12! Kursen är i Hammersmith, inte så långt från Fulham. Ska gå dit lite tidigare i morgon och fråga om jag kan få betala lite senare. Vill helst gå en gång först och kolla så att det inte är alltför enkelt. Hoppas att nivån kommer vara på rätt nivå och att jag kommer fortsätta till april då kursen slutar.

Hämtade upp Arthur vid 17.30 och vi gick glatt hem i mörkret. Delphine kom hem mycket tidigare idag så från och med kl. 18 har jag varit ledig! Skönt. Kan ju inte påstå att jag jobbat idag. I morgon ska jag däremot ha barnen hela eftermiddagen och kvällen. Måste köpa kollegieblock i morgon också, suck....


Hoppas hoppas hoppas!

Igår kväll satt jag som sagt barnvakt inte så många timmar men lite klirr i kassan blev det allt:)
Beatrice frågade mig om jag ville börja jobba för Merci Maman en gång i veckan och självklart sa jag ja! Kul! Trodde inte att hon skulle behöva mig eftersom hon hade mest jobb innan jul. Ska även ta hand om Chloé på fredag. Dock inte på kvällen, där vart ni lite oroliga va tjejer haha:) På lördag kväll ska jag sitta barnvakt hos de igen och på söndag får jag och Jonna en heldag med fem barn. Tror vi kommer att vara helt slutkörda på kvällen. Inez 1 år, Chloé och Maïlys 2,5 år, Arthur 3,5 år och Martin 4,5 år. Japp vi kommer att dö haha. Nejdå

Idag ska jag knappt ta hand om barnen. Ska endast hämta Maïlys på dagis snart och senare lämna henne hos Beatrice. Ska ju på intervju idag i Sheperd´s Bush angående engelskakursen. Hoppas hoppas hoppas att kursen ligger på förmiddagarna! Annars blev Delphine tipsad igår av en mamma att de söker en assistent på förmiddagarna i en engelsk skola som ligger 1 minut från oss! Om jag nu inte kan börja på kursen ska jag gå dit i morgon och höra mig för lite! Vore perfekt annars om jag kunde börja som assistent i en klass!

Jaja, livet rullar på och på fredag kväll nalkas utgång som vanligt, får se vart vi går. Om det blir Zoo Bar ytterligare än gång eller om vi vågar pröva på något nytt haha.


Ja vilken vecka....!

Förlåt att jag har varit så dålig på att uppdatera mig men nu ska här bli andra bullar!

Tisdag: Började min arbetsvecka. Måste erkänna att dagen var riktigt tung, speciellt förmiddagen. Men när jag hade hämtat de små liven från dagis kändes allt mycket bättre. Ett stort plus var också att det var glada att se mig:) Passade på att hälsa på Jonna på förmiddagen också, var skönt att få träffa henne igen här i London och det gjorde min dag roligare och enklare att "ta sig igenom".

Onsdag: Denna dag gick mycket bättre. Ringde till Fulham och Hammersmith utbildningscentret för att fråga om jag kunde få komma på en intervu vilket jag kunde få göra... Gjorde några ärenden innan jag hämtade Maïlys. Arthur går nämligen på dagis till 16.30-17 måndag-onsdag.Alltså har jag endast båda barnen hela eftermiddagen på torsdagar.

Torsdag: Dagen rullade på som vanligt och jag kände verkligen att nu hade mitt Londonliv börjat igen. Såg fram emot fredagen eftersom alla skulle vara lediga, Jonna, Anna och Matilda. Detta skulle såklart firas med utgång. På kvällen satt jag barnvakt hos en ny familj. De bodde i ett väldigt sött litet kvarter med en liten trädgård som alla där delade på. Väldigt trevliga föräldrar. Mamman - Marie var gravid så hon frågade mig om jag möjligtvis kunde tänka mig och kanske hjälpa henne någon förmiddag framöver med hennes son Maxime. Hoppas att jag nu bara har tid för det om jag börjar på en kurs! Alltid bra med extrapengar!

Fredag: Spenderade hela dagen med Jonna och Oscar. Vi åkte till Chelsea och hämtade honom, gick på Mc Donalds och åkte sedan till Science Museum. Väldigt intressant med många roliga saker att pröva. Fick bl.a. se hur jag skulle se ut som man...det måste verkligen ha varit något fel med apparaten för det slutade med att jag såg ut som en robot...eller ja....haha. Men vem vet jag kanske skulle se ut så om jag var man, who knows.

På kvällen åkte vi till Deep. Vi käkade sushi och drack ett jättegott japanskt öl, kan verkligen rekomendera det, synd att jag inte kommer ihåg namnet bara:) Vi åkte hem och fixade till oss en sista gång innan ve begav oss mot Leicester Square där Anna, Matilda och Zoo Bar väntade på oss. En väldigt rolig kväll!

Lördag: Träffade Anna vid Green Park. Vi spatserade runt ett tag i det väldigt fina kvarteret medväldigtexklusiva butiker. Vi utforskade även Piccadilly Market. En väldigt liten men relativt mysig marknad med ett café Nero så det blev tro det eller ej en fika där! Då Matilda hade sagt hejsvejs till Susse mötte vi upp henne. Vi gick mot Piccadilly och därefter mot leicester där Anna tog tåget hem. Hon och jag hade bestämt oss för att än en gång gå till Zoo Bar på kvällen. Matilda såg en kinesisk affär där hon ville gå in. Jag följde efter och vipps hittade vi en liten manikyrhörna. Vi kollade på varandra och 2 minuter senare satt vi bredvid varandra i varsin stol och fick manikyr i 1 h!

Gick därefter till H&M. Matilda hittade en klänning och sedan var det bara att säga hejdå vi ses i morgon. Jag åkte hem, åt, duschade och fixade mig för den andra utgången. Mötte upp Anna vid 9 och vi gick till Zoo Bar. Gillar verkligen det stället. Väldigt väldigt bra musik med tre olika dansgolv. Men detta ställe ska man endast gå till på helgen, för jag kan lätt säga att fastän de har öppet under vardagarna är det inte en kotte där. Det blev i alla fall en väldigt kul kväll med Anna!

Söndag: Jag och Jonna åkte till Liverpool Street för att gå på marknad med Anna och Matilda. Till våran förvåning kom även Ebba vilket var en glad överraskning. Vi gick och strosade bland alla marknadsstånd - mycket skit finns det, och provade även kastanjer. Har ätit det förrut i Frankrike men de är betydligt godare än vad de här var. Det smakade som rå potatis fast lite sötare, uschusch. Inföskaffade mig en väldigt söt mössa - en typisk Juliemössa. Vi åt på Bricklane marknaden för en väldigt billig peng. Det finns hur många olika kök som helst på den marknaden, mat från alla länder. Vi avslutade dagen med att gå till en pub där vi satt i några timmar och skrattade. En väldigt mysig dag! Söndagar brukar bli väldigt mysiga och bland de bästa dagarna. Jag som förut hatade söndagar!

Vad hände igår då? Jo, jobbade på som vanligt. Eftersom Rickard var i London på studieresa hade vi bestämt att vi skulle gå ut med dem. Jag och Jonna gick först till en bar och sedan mötte vi upp de andra. Först hade vi tänkt att gå till Zoo Bar - tro det eller ej haha, men det var som sagt dött på folk därinne. Liite onödigt kanske att vi skrev upp oss på gästlistan, menmen. Vi bestämde oss i alla fall att gå till tigertiger där det skulle vara "student night". Det kan man väll minst sagt säga vad det var. Herreminge vad folk det var där. Det blev en kul kväll med otroligt mycket dans. Snacka om att jag har bränt kalorier denna helg! Tur att vi gick dit i alla fall, tror att Ricki och de andra var nöjda:) Kom hem vid 04.00 och bummsade i säng. Det känns lite i kroppen idag, tur att jag börjar kl. 13! Nu sover Maïlys och jag ska stryka lite. Vi ska nog gå till badhuset idag, det var ett bra tag sedan vi var där.

Ja just det! I morgon kl. 16.30 ska jag på intervju i Sheperd's Bush. Hoppas nu bara att jag får börja och att kursen ligger på förmiddagarna. Irriterande att de inte kunde svara på det då jag ringde. Men jag håller tummarna! Ikväll ska jag sitta barnvakt en stund hos Beatrice.

Lovar att lägga upp lite bilder snart också. Vet att det är sjukt tråkigt och bara läsa hela tiden!

Blogg

Jag lovar att blogga i morgon!

RSS 2.0