Solandes i Hyde Park

Idag akte trion in till Hyde Park. I 5 timmar lag vi och solade, tjotade, skrattade och at. Anna och jag lekte aven doktor och patient. Sjukt kul, jag hade en hel del bizarra symptomer men Doktor Anna lyckades "losa" dem alla och meddela diagnosen:) Egentligen skulle jag vilja skriva ner allt vi sa bara for min egen skull...men jag later inte min lasare ta del av vara sjuka konversationer. Skulle nog skramma bort er ratt rejalt haha.

Nu sitter jag barnvakt hos grannarna. Jobbig kvall verkligen, gratis middag, internet och alla kanaler man kan tanka sig. De har aven Wii fit, men vagar inte prova om nagot skulle ga fel haha.

I morgon vantas forhoppningsvis mer solande och middag i Kingston.

Bara för en dag

Idag har väll inte varit den bästa dagen i mitt au-pair liv. Maïlys kissade på sig påvägen hem och började stortjuta, hon spolade även ner 50 kr. hårklämman som jag gav henne i present - med flit, en fröken på Arthurs dagis sa att jag skulle prata med föräldrarna eftersom Arthur och hans ilbatting till kompis, Noe, hade tillverkat vapen och sedan använt dem, (låt mig småle). Efter middagen har nu ungarna skrikit så mycket att jag fått ont i huvudet och jag inser nog att föräldrarna kanske är lite för coola vad det gäller utskällning inom just detta område...

Okey, nu får jag lite dåligt samvete för att jag sa att jag inte har haft en toppendag. De båda skruttungarna kom nu upp till mig för att säga godnatt och ge mig en puss - undrar på vems order, haha.

Nåväl, nu har jag fått klart för mig att mors dag är nu på söndag, skönt skönt. I morgon är sista arbetsdagen. Delphine kommer att jobba hemma, vilket stör mig lite. Kan inte riktigt slappna av då hon jobbar hemma och jag tar hand om ungarna. Hoppas det blir fint väder så att vi kan gå till parken. Biblioteket måste vi gå till i alla fall för att inte å böter på ej inlämnade böcker. Förra gången fick vi 5 pund i böter - fatta 65 kr! Jag vet Jonna, men jämförelsevis med Strängnäs är det sjukligt dyrt! Men du gick ju aldrig heller till biblioteket - din tönt. Nej, nu ska jag sluta med min dryga stil och vara lite trevlig resten av kvällen.

Anna; Oceana låter ju toppen tycker jag! Eller vad tycker du?

I morgon kväll flyr jag Fulham och drar min kos mot Angel. Bara så ni vet!

Onsdag

Lämnade ungarna på dagis i morse, gick fina fisken.

Har börjat morgonen med att tvätta och stryka samtidigt som jag har kollat på SATC. Nu väntar städning i mitt sovrum, badrum samt vardagsrum. En regnig dag som denna känns det lite lättare att städa på.

Nu ska jag ringa Svenska Ambassaden och fråga när jag kan komma och förtidsrösta.

Co-operative

Nu sitter jag barnvakt at Victor, Alienore och Ferdinand och kakar notter fran co-operative butiken. Hittade aven svenska kottbullar dar, vilket gladde mig oerhort mycket. Lunchen klar for i morgon! Tack Anna for tipset. Hittade dock inte Annas pepparkakor.

Helgen har varit utomordentlig. I fredags efter kursen begav jag mig till Chelsea och joinade Jonna och hennes barn. Vi satt i parken lange och val och tjotade pa som vanligt. Vid sju satt jag hemma som barnvakt. Vet inte riktigt vad jag gjorde - jo kollade pa en massa klipp och program pa the computer.

Pa lordagen akte trion till High Street Kensington. Vi kollade i butiker och at pa Pizza Hut. Till min overraksning bestallde jag en getostsallad. Japp, jag har borjat min diet. Anna svek oss och jag och Jones akte till respektive hem for att gora oss vackra. Det blev en laaang kvall. Det borjade med en mycket god middag pa The Mitre, sedan vin och lite dancing pa The Elk, promenad samt en hel del konversationer pa "torget", ett halvt glas vin och prat pa Sugar Hut och sist men inte minst efterfest i West Brompton. Kom hem 06.30 - en halvtimme innan barnen oppnade sina sma kristallogon.  En mycket kul kvall maste jag saga. Fulham ar inte fy skam att ga ut i!

Hann anda med min 4 h somn innan Jones ringde och vackte mig. Vi akte till Hyde Park och solade oss med Anna, Matilda. Efter ett tag kom aven Lisa, kul att traffa henne eftersom vi inte har sett varandra pa ett tag. Det vart en hel del snack och djupare samtal om allt och inget. Var tvungen att motvilligt bege mig hem framat kvallskroken eftersom jag skulle sitta barnvakt, surprise, surprise!

Mandagen tillbringades i Kingston med supertrion. Vi picknickade i en sakallad park, fikade och at ytterligare an gang, detta inom loppet av 6 h. Det blev en laaaang promenad i det underbara vadret langst vattnet bland alla mysiga pubar och restauranger. Jag rekomenderar varmt att besoka Kingston! Vi bestamde oss aven att kopa en lagenhet med takterass. Harligt med sadana impulskop tycker jag! Nu kanske ni undrar varfor jag va ledig pa en mandag - jag skolkade fran jobbet helt enkelt.

Idag akte jag och Mailys till Putney dar vi hade playdate med Anna och hennes barn pa ett lekcenter. De 2 h gick ackligt fort. Pa hemvagen somnade skruttan och jag passade pa att kopa tidningen och dricka kaffe, innan jag hamtade lillen.

I morgon ar det redan onsdag! Kors i taket sager jag bara. Da ska jag lamna ungarna pa dagis, stada, stryka och gora lite annat smatt och gott.

Forlat Mor att jag glomde Mors dag, men jag ringde ju faktiskt pa den engelska mors dagen!;) Puss pa dig anda!

I'm done

Nu ar jag antligen klar med min uppsats om mitt au-pair liv. Fick mycket positiv feedback fran Caroline. Hade inte alls mycket fel. Harligt harligt.

Forovrigt vill jag bara saga; Vilken underbar dag! Solen skiner, det ar varmt and I'm very happy:)

Jonna

Grejjen är att jag tar det som en självklarhet att träffa Jonna varje helg så nämnde för en gång skull inte henne i det förra inlägget - och se vilken utskällning man får! Smisk på mig. Därför frågar jag nu:

Jonna, vill du leka i morgon? Kan joina dig fastän du jobbar! Slutar 12 så efter det är jag din.

Röstkort 2009

Idag fick jag mitt röstkort som pappa så snällt hade skickat till mig, eller han var så illa tvungen:)
Mitt sotra problem är nu att jag inte har någon aning om vilket parti jag ska rösta på. Sitter barnvakt nu ikväll, ska alltså fösöka läsa på så gott som möjligt. Vi får se vilket parti det blir som vinner min röst. Jobabde från 8.30-12.30 i morse. Har strykit i en timme nu och nu väntar grovstädning i badrummet - kul dag:) I morgon är jag bjuden på middag, på fredag kanske jag ska träffa Lisa eller/och Matilda?, på kvällen ska jag jobba och på lördagen blir det utgång. Får se vad jag hittar på på dagen. Vore trevlans att träffa Anna också. Eller vad säger du Gröten?


Har inte så mycket mer att skriva nu


40 dagar kvar

Inte för att jag längtar hem det minsta, förutom till vännerna och lite till familjen;) Men jg ahr endast 40 dagar kvar tills jag åker hem. Buhuhu. De sista veckorna ska jag verkligen försöka utnyttja all värdefull tid jag har kvar här i London. Vilket förövrigt kommer att innebära en hel del festande... I lördags vart det utgång. Ingen minnesvärd sådan. Vi såg ut såhär:


Söndagen bestod av öldrickande sam FOTBOLL! Hur kul som helst. Jag och Jonna ick nämligen gratisbiljetter till Chelsea - Blackburn matchen. Vi gick med Christian och hans arbetskamrat. Vi försökte hänga på i hejjaklacken så mycket som möjligt, och jag tyckte absolut att vi lyckades riktigt bra. Fick också några shyssta bilder på Lampard, På kvällen vart det middag hos Sandefeldts - flygande Jakob, fantastiskt gott. Som ni ser hade vi fantastiskt bra platser.Igår trodde jag tt jag skulle jobba som vanligt men ickesanicke. Delphine var hemma vilket betydde att jag endast behövde hämta Maïlys från dagis. Egentligen förstår jag inte, varför hon bara sa att jag kunde vara ledig hela dagen. Jones kom förbi och laddade över lite foton från helgen och efter det gick vi ut och åt.

Idag gick jag på kursen. Träffade Aude på bussen med lilla Ines, så bussresan gick därför väldigt mycket fortare. Aude är nog den mest sociala - pratsamma personen jag någonsin har träffats - Jonna; gå och släng dig i väggen. Ska skriva klart min lilla uppsats om det fabulösa au-pairlivet tills på fredag. Känns lite kosntigt att ha inlämning nu, har ju inte haft det sedan vi slutade skolan. Ikväll sitter jag barnvakt hos Aude vilket kommer att innebära en hel del strykande. Suck, men jag får tänka på pengarna. Ska även få lite extra money i morgon då jag också ska sitta barnvakt.

Min blodpump har stannat

For ca. 4 sekunder sedan sprang den fruktansvart ackliga musen tvars over golvet, for tredje gangen ikvall... sitter barnvakt hos en familj som forovrigt har kliniskt rent men ej mossfritt...haha, nej usch det ar faktiskt inte ett dugg roligt. Forsta gangen jag sag den fick jag panik och ringde Jones. Haha sjukt fanig jag ar, jag vet. Visste verkligen inte vad jag skulle gora. Hon trodde att jag var ute och att det hade hant nagot driteallvarligt.

Har forovrigt jobbat i ett strack, fran klockan 09.45 i morse. Satt da barnvakt at grannarna i ca 1,5 h. Fick 20 pund for det. Nice.
Sedan begav jag mig till Bea, tog hand om Chloe och jobbade, innan Amelie kom och lamnade lilla Ferdinand och Alienore. Tog hand om dessa tre barn fran kl. 14.30-19. Det gick mycket battre an vad jag hade forvantat mig. Mycket arbete bara, men det var kul. Fick manga blickar av Londonborna da vi begav oss till parken. Det verkade som om de trodde att jag var en trebarnsmamma, dock en mycket ung sadan; en pojke pa 6 manader, och tva flickor pa 2,5 och 3,5 ar gamla.

Nu sitter jag har och har dotrakigt. Kollade pa en fruktansvart deprimernade och trakig svensk film; Inga tarar. Trodde faktiskt inte att Persbrandt stallde upp i sa daliga filmer. Den kanske inte var sa dalig, men alldelles for djup i min smak.

I morgon kvall vantar superduons utgang, vilken har planerats sedan lange:) Pa sondag ska vi pa fotboll, det ska bli sa drietekul:D Maste komma ihag att kopa en Chelsea-troja, maste bara ha en!

Nu ska jag lasa min tidning och kolla pa Breakfast at Tiffanys...Vilken fredagkvall....

Jag ska också bli en sportig supermamma!

I morse åkte jag och Beatrice till Wandsworth. Vi skulle sälja hennes produkter på ett mummy centre. Sjukt snyggt center måste jag säga. Med en cafeteria/restaurang som sålde allt från kaloririka chocolate chip muffin till nyttiga GI-luncher samt luncher för bebisar. Fånigt, I know men sjukt poppis. Funderar själv på att starta ett sådan ställe i lilla Stränkan. Det borde ju funka...ellr? De hade ett gym med personliga tränare samt ett litet dagis som mammorna lämnade sina barn på då de var och tränade. Dessvärre fick jag inte sälja någonting, men det var ändå jätteroligt att få vara med! Jag ska också bli en sådan supermamma som tränar, äter enligt GI metoden och sitter och gullar med mitt/mina barn som dessa mammor gjorde haha. Köpte två rosetthårspännen till Maïlys och en till Chloé. 50 spänn styck - men det är de små liven värda. Märket var Nenuphar - http://www.nenupharchildren.com/. Fruktansvärt söta barnkläder som designas av fransyskan Veronique, som också bor i London och sålde på centret idag.

Här kommer lite bilder

 Bilden som ni ser i bakgrunden är Veroniques son - världens sötaste!

Tog hand om Chloé mellan 13-17 - vi kommer riktigt bra överens nu, förrut kunde jag ha lite problem med henne eftersom hon är rätt speciell och ganska svår att handskas med. Kommer sakna henne galet mycket:(
'
'Wednesday

Har varit galet dålig på att uppdatera  så nu får det väll bli en låååång tråkig sammanfattning på fredag, lördag söndag,måndag, tisdag och onsdag istället...suck.

Fredag - Gick på kursen på morgonen, jobbade mellan 12-16. På kvällen åkte jag, Anna och Jonna in till Chinatown för att käka lite. Ett band hade en konsert mitt på "torget" också så lite kultur blev det allt:)

Lördag - Jag och Jones åkte in till Kingston för att träffa Anna. Blev en himla musik dag med käk och lite shopping. Vi sa byebye till Jones och åkte hem till Anna för att fixa till oss inför supertriokvällen:)...(Lr?)
superpinglorna åkte in för att förkröka hos den tredje innan utgång. Det blev Walkis och Tiger, en mycket lyckad kväll, med efterfest på Yongs. Jag var superbitchig på hemvägen så Anna fick tuppjuck på mig och jag lärde mig en läxa. Haha.

Söndag - Jag och Anna åkte in till Fulham för att äta söndagsbrunch med Jonna. Blev ett x antal timmar innan jag begav mig hemåt. På kvällen vart det middag, film och lite annat.

Måndag - Jag gick upp och hoppa kl. 9.30. Kl. 10 befann jag mig hos Beatrice. Jobbade till 17 och sedan vart det en spontan utgång. Sov 2,5 h. Denna natt - Inte bra.

Tisdag - Började jobba kl. 07.45 hos Amelie. Tog hand om fruktansvärt söta Ferdinand på 6 månader. En gladare och lättare unge att ta hand om får man leta efter. Slutade min arbetsdag kl. 16. Gick hem och kollade på Love Actually innan jag skulle sitta barnvakt hos Bea. De kom hem rätt så sent vilket resulterade i att jag inte vaknade förrän kl. 13.30 idag. Men det har ju sin anledning efter veckans alla händelser och alldelles för lite sömn.

Idag har jag städat HELA huset vilket tog några timmar. Vet faktiskt inte vad jag ska hitta på de resterande timmarna. Väntar på att mobilen ska plinga... Vi får väll se vad det blir av denna dag.


Home, sweet home

Eller okey, jag sover hos Anna inatt, Anna, jag är hemskt tacksam ska du veta:)

Har haft en hemskt kul natt med supertrion - kanske den sista här i London, det återstå att se...

Nu ska jag sova

Bye bye then

Fy Fabian (road) vilket Blodbad

Mamma ringde på eftermiddagen och ville kolla om jag levde, eftersom jag inte har bloggat på hm, tre dagar, oops!

Tisdagen - Var trött som en gnu hela dagen. Gick på kursen, fick läxa, gick till Jonna och pratade/skvallrade, sedan vet jag faktiskt inte vad jag gjorde resten av dagen... Jo jag passade på att sova middag i två timmar då Maïlys sov. På kvällen gick jag och Jones långpromenad runt Themsen.

Onsdag - Jobbade för Beatrice på morgonen. Gick till parken med ungarna. då dagen var slut gick jag över till Sandefeldts för att kolla på Chelsea - Barcelona matchen...

Denna dag har varit EXTREMT lång. Gick upp med tuppen och jobbade i 3,5 h för Beatrice. Hämtade barnen, hoppades på att Arthur ville sova middag lite så att jag skulle hinna städa men ickesanicke. Vi bakade istället en födelsedags tårta till Martin som fyllde 5 år idag, ritade och kollade på kort. Då vi var påväg till biblioteket och allt var frid och fröjd så voltar plötsligt Maïlys på trottoaren. Jag småspringer dit eftersom hon har gjort det ett antal gånger förrut. Men då jag väl kommer fram får jag se att det fullkomligt sprutar ut blod ur munnen på henne. Fick panik men fösökte inte visa det för henne. Vi kutade hem och jag undersökte hela hennes mun haha. Som tur var hade hon "bara" bitit sig rejält i läppen och ena tanden var liiite lös. Men gud så rädd jag blev. Nåväl, jag satte henne i barnvagnen och Arthur tog cykeln och vi gick mot bibblan. På hemvägen gick vi förbi födelsedagsbarnet...han blev så glad och vi blev kvar där i någon timme innan det var dags att gå hem. Ska be Beatrice skicka över bilderna som hon tog på alla barnen, sjukt söta.
Här har vi 5-åringen själv...fast för några år sedan, men han ser precis likadan ut haha


Kvällen har väll inte varit den bästa, båda har varit trötta och griniga. Men nu är nästan arbetsveckan slut. Ska bara jobba några timmar i morgon förmiddag.

På lördag e de la ferre på 45 Fabian Road, så jag hoppas att trion är på topp då:)

Sans Un Mot

Idag är det Bank Holiday vilket betyder att föräldrarna inte jobbar och att jag är ledig:) Helgen har varit jättemysig. I fredags mötte jag upp mamma och Catinca vid Waterloo Station. Därifrån promenerade vi länge och väl in mot city. Gud vad vi gick. Det blev lite shopping för alla tre och en mysig lunch i den otroliga värmeböljan. Vi hade väldigt tur med vädret måste jag säga! På kvällen åkte vi hem till Mats och Sam där en underbart god middag väntade framför oss. Sammanlagt blev vi nio personer till middagen varav fyra av dem var homosexuella. Helt underbar stämning. Karif säger jag bara hahaha - en underbar människa. Ska hädanefter gå på gayklubb i fortsättningen - varför gör man inte det?

Jag åkte hem vid midnatt och stupade i säng. Tidigt på lördag morgon träffades trion igen - mor jag och Catinca. Vi gick på Portobello Market - vi var inte de ända, har aldrig sett så mycket folk förrut, helt crowded. Men vi fick i alla fall plats på mitt favorit café:) Vi tog bussen in mot stan och åt Dim Sum med Sam, Mats, Matthew och två andra. Jag och mor traskade vidare mot Harrods där det blev en snabb visit. Därefter genom Hyde Park och slutligen träffade vi Jonna på Oxford Street. Vi gick till en trevlig bar där vi satt och drack vin och pratade. Jag och Jonna följde mor till bussen och vinkade av henne därifrån. Duon bestämde sig för att gå ut så strumpbyxor och vin införskaffades. Vi drog till Tiger och slutade kl. 6.00 i Putney. Gick och la mig vid 7 och vaknade som en döende människa fem timmar senare.


                                                                      

                                                                          
                                                             Kl. 06.30 på en okänd gata i PutneyHyde Park väntade, trodde vi, men kylan fick oss att gå till Prêt där några timmar spenderades med kära Anna. Jag övergav de små pluttarna och begav mig hemåt för bbsitting.

Älskade Anna


Idag har jag fikat med Nilgun, en jättetrevlig tjej från Turkiet som också är här som au-pair. Ikväll ska jag på middag. Fick i uppgift att ta med mig desserten, men vet icke vad jag ska köpa. Det lär väll sluta med glass...


Aziz

Igår kom mor min hit till London. Vid sjutidebefann hon sig här hemma. Det kändes lite konstigt måste jag erkänna när vi satt där och pratade med au-pair familjen. Har ju levt med dem nu i åtta månader. Det gick bra i vilket fall som helst. Efter  någon timme gick jag och mams till en jättemysig restaurang som heter Aziz. Hur mycket folk som helst, jättegod mat och magdansöser, kan det bli bättre haha. Rekomenderar starkt den restaurangen. Jättemysigt och jätte trevlig personal. Inte ofta man får vara med om det här i London.

Nu sitter jag och väntar på att Catinca och mor ska ringa så att jag kan få visa Mitt London - urlöjligt, I know. Jag hatar det uttrycket - Mitt London (No offense Matilda;)) Vi ska i alla fall mötas upp vid Embakment och därefter promenera vid vattnet till St. James's Park, upp mot Trafalguar, Piccadilly, Cocent Garden och Carnaby Street. Hoppas att kärringarna orkar det i detta underbara väder. Det ska nämligen bli värmerekord idag.


RSS 2.0